Nagy siker volt a török-magyar hadijáték Tatán

2018.05.23. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Péntektől vasárnapig mintegy ötszáz külföldi és magyar hagyományőrző elevenítette fel a tatai vár visszafoglalását. Az érdeklődők múltidéző katonai játékokat és regionális katonazenekari találkozót is látogathattak az Öreg-tó partján, a Tatai Patara fesztiválon.

A rendezvény csúcspontja, vasárnap délután öt órakor volt, amikor patarával, azaz petárdával "robbantották be" a vár kapuját és a nemzetközi sereg visszafoglalta a török hadaktól erődítményt, ahogy az 1597-ben a valóságban is megtörtént, gróf Pálffy Miklós komáromi főkapitány vezetésével.

A háromnapos fesztiválon korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek voltak láthatók, valamint a látogatók megismerhették a 16-17. század életének mindennapjait, a korabeli mesterségeket, korabeli ételeket. A rendezvényt kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és hastáncosok színesítették.

Egy Isztambul múltját bemutató háromdimenziós tárlat is gazdagította a programot, valamint különleges, ritkán látogatott helyszíneket érintő tárlatvezetések indultak a tatai várban.

 Tatai Patara 2018. HOL Magazin 2018.

 

 

 

MTI 2018. május 18., péntek


Cikkajánló
- Öt klasszikus ünnepi édesség tokaji aszúhoz
- Versenyfőzés sztárokkal a METRO Gasztroakadémián
- Aranytíz 2019 január
- XVIII. EGRI BORSZALON
- Indul a Vitorlázz Itthon – A felfedezés élménye

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing