Nagy Badacsony Kóstoló a New Yorkban március 9-én

2019.01.16. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A tavasz első nagy, borvidéki kóstolójára hagyományosan a New York Palotában kerül sor, azon belül is a tavalyi évben sikeresen debütált Róma teremben, ahol a borvidék borászatai mellett bemutatkoznak a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek és egyéb szolgáltatók is.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Badacsonyi Borvidék ismét bemutatkozzon a szakmának és a nagyközönségnek egy exkluzív borkóstoló keretében, mely kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, megkóstolják a legjobb badacsonyi borokat, és emellett még a térség teljes turisztikai kínálatát is feltérképezhetik” – mondta Váli Péter borász, a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidéki bemutatkozást.

A New York Palota Róma termében közel 60 kiállító várja idén is a Badacsonyt és a badacsonyi borokat kedvelő látogatókat, akik csaknem 40 borászat több mint 150 féle borát kóstolhatják meg. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során előminősíti. Ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő, és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak.

Nagy Badacsony Kóstoló. HOL Magazin 2019.

Mesterkurzusok is kísérik a rendezvényt érdekes témákkal, előadókkal és izgalmas borokkal.

A menetrend sem változik: 14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes.

16 óra után minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra február 1-jétől lehet elővételben vásárolni a www.kostolo.badacsony.com oldalon 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8.900 forintért.

×

A Badacsonyi Borvidék szolgáltatóit tömörítő Badacsonyi Céh turisztikai Egyesületnek közel 200 tagja van, akik felismerték, hogy összefogással hatékonyabbak lehetnek. A többéves együttgondolkodás és együttműködés „kézzel fogható” eredménye a Nagy Badacsony Kóstoló mellett a Borbarangolás rendezvénysorozat, amely február 2-án indul és június végéig tart. Ezen időszak alatt a vendégek minden szombaton más-más pincénél vehetnek részt egy-egy izgalmas borvacsorán, ahol a borok kóstolása mellett előtérbe kerülnek a helyi alapanyagok, a pincék „rejtett kincsei”, mindez autentikus környezetben a vendéglátó gazda előadásában.

A Bortriatlon programsorozat a borvidék három meghatározó borfajtáját állítja középpontba játékos és izgalmas formában, melynek állomásai a Szürkebarát Túra május 11-12-én, a Kéknyelű Túra június 22-23-án,és a Rizling Vakáció október 5-6-án.

Pünkösdvasárnap újra várják a szerelmes párokat a badacsonyi Rózsakőhöz a hagyományos Pünkösdi eljegyzésre, mely felejthetetlen élményt nyújt nemcsak a pároknak, de minden résztvevőnek.

Az Egyesület több éve várja szakvezetéses túrákkal is a vendégeket, idén márciustól egészen november végéig mintegy harminc, érdekesebbnél érdekesebb tematikus túrát szerveznek a Badacsonyon, Csobáncon, Szent György-hegyen, a Gulácson és a Tóti-hegyen is!

A szolgáltatók fő törekvése, hogy a térség nevezetességeire, kincseire és kiváló boraira építve egész évben vonzó úti cél legyen a Badacsonyi Borvidék.

Részletes információk az Egyesület weboldalán: www.badacsony.com és facebook oldalain: Badacsony Régió Tourinform, Borbarangolás Badacsonyban

Nagy Badacsony Kóstoló. HOL Magazin 2019.


Cikkajánló
- Hivatalosan is megnyitották a 21. Csabai Kolbászfesztivált
- Augusztus 20. - Idén is megnyitják a Magyar Ízek Utcáját
- Jön a Dream Theater és a Flogging Molly is
- VERSENYFILMEK A TITANICON
- Az üzleti élet illemkódexe és protokollja. II rész.

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing