Múzeumok Őszi Fesztiválja a Gödöllői Királyi Kastélyban

2013. október 27. A gödöllői kastély rejtelmei
2013. október 24-27. II. Gödöllői Vasútmodell-kiállítás
A Gödöllői Királyi kastély két programmal kapcsolódik az Őszi Fesztivál rendezvénysorozathoz a Csak itt, csak most - Pincétől a padlásig témakörben.

2013. október 27-én A gödöllői kastély rejtelmei címmel egy különleges napot kínálunk a kastély rejtélyeinek felfedezésére, amikor a kastély eddig nem látogatott zugai tárulnak fel a látogatók előtt, a pincétől a padlásig kínálkoznak izgalmas részletek. A nap során többféle tematikus túrán vehetnek részt az érdeklődők. A Padlástúrán az épület műszaki és technikai berendezéseit a kastély üzemeltetési vezetője mutatja meg a csoportoknak. Míg a 12 évesnél idősebbek a Padlástúrán csodálkozhatnak rá, mi mindent rejt az épület, addig a kisebbeknek és kísérőiknek az Elemér 2. túrát ajánljuk. A kalandra vágyók a vezetés során egy izgalmas nyomozás részeseivé válnak, és a kastély mesehőseinek segítségével, titkos jeleket követve ügyeskednek azon, hogy feltáruljon a barokk színházat övező rejtély. A nap folyamán az Erzsébet királyné kiskertje alatt kb. 10 méter mélyen húzódó, Horthy-bunkerben is gyakrabban indulnak vezetések, valamint a rendezvény ideje alatt a park egyik látványossága, a királydombi pavilon várja az érdeklődőket.

2013. október 24-27. között második alkalommal kerül megrendezésre a Gödöllői Vasútmodell-kiállítás, melynek helyszíne ezúttal a gödöllői kastély lovardája. A rendezvényen a hazai vasútmodellező társadalom legszebb terepasztalai és diorámái kerülnek bemutatásra. A valósághoz megszólalásig hasonlító minivilágban a digitálisan vezérelt vonatközlekedés és közúti forgalom felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Életre kel az 1920-as évek svájci és erdélyi hegyivasútja, gazdag vonatforgalomba ad betekintést a németországi vasutat az 1960-as, 70-es években bemutató terepasztal és látványos vonatkeresztezéseket szemléltet a mai modern vasutat bemutató óriás terepasztal. A fiatalabb korosztály interaktív foglalkozás keretén belül megismerkedhet a modellkészítés fortélyaival is.

Bővebb információ: www.vasutmodellkiallitas-godollo.hu

www.kiraliykastely.hu


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing