Múzeumok éjszakája a Vajdahunyadvárban

2014.06.20. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

 

Ökörfogatozás, tűzugrás, tárlatvezetések és könyvtárlátogatás is szerepel a Magyar Mezőgazdasági Múzeum programjai között a szombati Múzeumok éjszakáján.

A látogatók regisztrációval tekinthetik meg a Hunyad-pincét és az Apostolok tornyát, bekukkanthatnak a könyvtár más napokon elzárt raktárába, végigsétálhatnak a földszinti folyosók labirintusán, valamint vezetéssel tekinthetik meg A magyar mezőgazdaság története, A magyar szőlő és bor Európában, a Vadgazdálkodás és vadászat, valamint A ló - Nemzeti lókiállítás című tárlatokat - közölte a múzeum hétfőn az MTI-vel.

Emellett borkóstoló, a kadarkáról szóló előadások, tízállomásos interaktív élménypálya, selyemfestés, a festőnövényekkel való ismerkedés és bájitalfőzetes szerelmi varázslás is szerepel a programok között. Az érdeklődők virágékszereket, erdei manókat, állat- és növényfigurákat készíthetnek, megismerkedhetnek különféle népi mesterségekkel, erdei ételekkel és italokkal. A rendezvényen a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság mellett bemutatkoznak többek között az állami erdőgazdaságok, erdei szálláshelyek és erdei iskolák is.

Az udvaron ökörfogatozás, ügyességi játékok, állatsimogató és "tanyaolimpia" - tojáskeresés, patkódobás, talicskatolás, csergetés, tülkölés, pányvavetés - szórakoztatja a gyerekeket. Fellép a MintaPinty Zenekar, a Szeleburdi Meseszínház és a Görömbő Kompánia, este pedig hangulatos dzsesszmuzsika várja a közönséget a Hunyadi-udvarban, ahol a Rytmix Trió, a Spring Island és a Kiss Attila Band feat. Farkas Zsófi & Cselovszky Rozina ad koncertet.

Éjfélkor "szerelemvarázsló és barátságmegtartó" tűzugrás lesz a múzeum udvarán a Görömbő Kompánia zenei kíséretével.

 

 

MTI 2014. június 16., hétfő 15:50


Cikkajánló
- Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné
- Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje
- Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
- Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing