Múzeumok éjszakája 2011. június 18./24.

2011.06.29. | Kategóriák: Rendezvényhírek, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Bár idén már a kilencedik alkalommal került megrendezésre a Múzeumok nyári éjszakája, de először szervezték két éjszakára. 2011-ben ugyanis a vidéki és fővárosi rendezvényeket egy hét különbséggel nézhették meg a kultúrára szomjazók.
Június 18-án a vidéki múzeumoké volt a pálya. Összesen 185 helyszínen várták az érdeklődőket. Belőlük nem is volt hiány: több tízezren vettek részt az érdekes és színes programokon.

Most szombaton pedig a budapesti múzeumok várták a látogatókat. A több mint 90 helyszínen mindenki megtalálta azt, ami igazán érdekelte. A Nemzeti Galériában a Munkácsy trilógiában mélyedhettünk el. A Szépművészeti Múzeumban a múmiák világába kalandozhattunk, a Magyar Nemzeti Bank épületében a bakjegylaborral ismerkedhettünk, az Öntödei múzeumban meghallgathattuk a Ganz gyár és az öntöde történetével, vagy krampampulit kóstolgatva nótázhattunk a selmecbányai hagyományőrzőkkel.

Maybach Zeppelin a budapesti Közlekedési Múzeumban

Az autók szerelmeseit egy igazi különlegességgel várta a Közlekedési Múzeum.  A 3,8 tengelytávval büszkélkedő Maybach Zeppelin az autótörténelem egyik exkluzív darabja.

Minden gyermek egyszer úgy érzi: ha nagy lesz, rendőr lesz! Ezen az éjjelen a Rendőrség-történeti Múzeumban nem kellett megvárni a felnőtté válást, igazi rendőrré lehetett avanzsálni azonnal. Bárki felpróbálhatta a rohamrendőrök felszerelését és akár teljesen be is öltözhetett annak. Egy speciálisan kialakított lézerpisztoly segítségével felmérhette mindenki,  hogyan tud lőni és mennyire pontosan tud célozni. Az éjszaka folyamán helyszínelési tapasztalatokkal és detektívtörténelemmel is bővíthettük tudásunkat.

A fáradtság legszórakoztatóbb kipihenése a Nosztalgia villamoson való utazás volt. Négyszáz forintért cserébe, a Gellért-hegy lábától a Széll Kálmán térig gyönyörködhettünk a városban és repülhettünk vissza az időben 100 évet.

Nosztalgia villamos, Múzeumok Éjszakája 2011. HOL Magazin 2011.

A rendezvénysorozat egyik nagy „meglepetése” talán az volt, hogy az elmúlt évek egyik legnépszerűbb helyszíne, a Budavári Labirintus nem vett részt az idei rendezvénysorozaton. Aggodalomra azonban semmi ok!  A labirintus tulajdonosai úgy érezték, hogy a barangolás elveszti igazi varázsát a nagy rohanásban.  Úgy döntöttek, hogy egész évben „múzeumok éjszakáját” tartanak. Tehát senki se dobja el karszalagját, hisz ezzel egy éven belül egyszer ingyenesen látogatható a Budavári Labirintus éjszakai programjainak egyike!

Pontos adatokat még nem lehet tudni, de a hosszú sorok láttán észlelhettük: hatalmas volt az érdeklődés az idei Múzeumok éjszakája iránt is. Aki pedig lemaradt ne csüggedjen! Õsszel ismét belevethetjük magunkat az éjszakai kalandozásba.

Fraknói Gabi
- specia -


Cikkajánló
- A vászolyi Balaton sajt nyert belépőt a sajtok Bocuse d’Or-jára
- BGE-s sikerek az első magyar egyetemi gasztronómiai kupán
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Nonszensz költemények a koncerten
- Séfek a Fenntartható Fejlődési Célokért

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing