Művészi alkotásokká változnak a #HelloHungary feliratok

2017.10.01. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A turizmus világnapja alkalmából összesen kilenc óriás #HelloHungary installációt ajánl fel a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) fiatal művészeknek, alkotóknak, ezekre megfesthetik, mit jelent nekik Magyarország.

A tájékoztatás szerint az elkészült művek az ország különböző pontjaira kerülve újabb színpompás fotóhelyszíneket biztosítanak majd a belföldi és külföldi utazóknak. Egy műalkotás már előzetesen elkészült.

Az első óriási #HelloHungary feliratot pontosan egy évvel ezelőtt, 2016. szeptember 27-én adta át az MTÜ, akkor is a turizmus világnapján.

A látványterveket 2017. szeptember 27. és október 11. között várja az MTÜ a hellohungary@mtu.gov.hu címen, a beérkezett művek közül pedig az MTÜ Facebook oldalának (facebook.com/hellomagyarorszag) látogatói dönthetik majd el, melyik az a 9 legjobban sikerült festmény vagy alkotás, amelyet szeretnének viszontlátni a #HelloHungary óriás feliratokon. A győztes látványtervek felhasználási jogát az MTÜ megvásárolja az alkotótól, és ez alapján készül el a 9 új óriás installáció.

Az elmúlt egy évben elkészült és kihelyezett #HelloHungary feliratok előtt egy év alatt több mint 10 ezer fotó és szelfi került fel a közösségi oldalakra az installációkról. A #hellohungary hashtag pedig közel 35 ezerszer található meg az Instagramon, és most már nemcsak olyan fotók mellett használják a hashtaget, amelyeket az óriás feliratok mellett készítettek, hanem egyre elterjedtebb a külföldi turisták Magyarországon készült fotói alatt is.

 

 

 

 

MTI 2017. szeptember 27., szerda 9:58


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing