Művészetben létezünk – az alkotás és összetartozás estje

2015.10.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

- a New York Művész Páholyban
Október 19-én inspiráló, alkotó párok érkeznek a Világ Legszebb Kávéházába. A New York Művész Páholy „Művészetben létezünk” című, 19 órakor kezdődő estjén – egy tavaly áprilisban elindított hagyományt folytatva – az alkotás, a művészet és az összetartozás, egymás támogatása, inspirálása kerül a beszélgetés középpontjába.

 A két éves művészeti sorozat újabb állomásán irodalom, festészet, zene tölti meg ismét a New York Kávéház Mélyvíz termét.
Az alkotás, a művészet, a szépség, a vers, kép, hang születése és megismerése a legfontosabb célja a New York Művész Páholynak. S az, hogy megismerjük a művészeket, akik mindezt a szépséget létrehozzák. Végül az, hogy bemutassuk őket közönségünknek.

A Művészetben létezünk esten alkotó párokat látunk vendégül, akik pályájukról, egymás támogatásáról, közös ötletekről, ihletről, egymásra hatásról mesélnek majd, a diskurzust vetítés és– szokás szerint – élőzene kíséri.

 New York Művész Páholy. HOL Magazin 2015.

Az összművészeti programon három pár mutatkozik be, akik az irodalom, a festészet és a zene világában alkotnak kiemelkedőt, s most először beszélgetnek együtt, egy színpadon. Vajon miképp ihleti egymást két festőművész immáron 17 éve? A nyelv megismerése, befogadása, az írás, a fordítás mennyiben közös tevékenység két írónak? Milyen új kihívásokat talál két zenész együtt, akik a középiskola óta ismerik és ihletik egymást?

Vendégek:

Nagy Ildikó Noémi író, műfordító és férje, Garaczi László író, költő, műfordító

Soós Nóra festőművész és férje, Győri Márton festőművész

Vázsonyi János szaxofonművész és Lang András zenész (Drums)

A New York Művész Páholy október 19-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron a helyszínen váltható, ez egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

Kezdés: 19.00 óra

Esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/1632443486997979/

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a CempX Média Csoport, az események háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. 

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy

-----------------------------------


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing