Művészasztalt kapott Juhász Ferenc

Művészasztalt kapott a Világ legszebb kávéházában, a kétszeres Kossuth-díjas Juhász Ferenc, hazánk egyetlen élő Baumgarten-díjas költője!
Április 15-én, vasárnap délután, a New York Irodalmi Páholy első rendezvényén Turczi István író vendége Juhász Ferenc és barátai voltak. Az eseményre megtelt a kávéház Fehér-és Vörös Szalonja, ahol az íróóriás a jelenlévő vendégeket életének történeteibe avatta be, akik csodálattal hallgatták az élő írólegendát. Konok Tamás festőművész, Juhász Ferenc személyes jó barátja is megosztotta emlékeit a közönséggel. A beszélgetést Kovács Levente zeneszerző és a Kovács-Műhely a költő megzenésített verseinek előadásával színesítették.

Az est egyik jelentős momentuma volt, mikor a New York Kávéházat üzemeltető cég igazgatója, Szabó Csaba elsőként Juhász Ferencnek átadta a New York Irodalmi Páholy Tagsági Kártyát. „Feri bácsi” a beszélgetés elején elmondta, hogy szinte az épületben nőtt fel: 40 éven keresztül dolgozott különböző szerkesztőségek munkatársaként a New York Palotában, de kollégáival étkezni átjártak a Kulacsba, mert a New York túl drága volt nekik. Most már, a Tagsági Kártya birtokában, bármikor-bármit rendelhet kedvére!

Igazán megható pillanatnak lehettek szemtanúi az est résztvevői: Juhász Ferenc igencsak meglepődött, amikor leleplezték az előtte álló, addig fehér abrosszal letakart művészasztalt. Ez az ő személyes művészasztala: fényképeivel és kéziratainak részleteivel. Feri bácsi rendkívül meghatottan simította végig az asztalt…

New York Irodalmi Páholy. HOL Magazin 2012

Az élő írólegendára egy díjátadó is várt még az este folyamán. Az Irodalmi Páholy első eseményén, a helyszínen versengett a szépirodalmi pályázat 50 résztvevője is. A pályázatról többet megtudhatnak a verseny honlapján: www.irodalmipalyazat.hu .

Az New York Irodalmi Páholy és a kávéház többi kulturális programjáról természetesen folyamatosan beszámolunk facebook-os oldalunkon: http://www.facebook.com/NewYorkCafeBudapest .

Soron következő programjainkról pedig a www.newyorkcafe.hu/programok oldalon tájékozódhatnak.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing