Művészasztalok a New York Kávéházban

A New York Kávéház 1894-es megnyitása után tíz év alatt irodalmi, művész kávéházzá vált. Törzsvendégei írók, költők, festők, művészek voltak, akik révén a századelő művészeti központjává lett. Itt szerkesztették a korszak irodalmi életét évtizedekig meghatározó Nyugat folyóiratot és hazánk első mozi magazinját. Írók, költők írták a fekete mellett verseiket, cikkeiket, vagy alkottak véleményt pályakezdő társaikról. A falakon impresszionista festők képei lógtak, a szalon zongoráján pedig zeneszerzők komponálták műveiket.

A mai New York Café művészasztalok kialakításával kíván tisztelegni a századelő nagyjai előtt. Szeptember hónaptól kezdve 6 művész, törzsvendég (Kosztolányi Dezső, Molnár Ferenc, Kacsoh Pongrác, Kálmán Imre, Kertész Mihály és Korda Sándor) asztalát készíti el. Az üveglapok alatt magyar és angol nyelvű idézetekkel, a művészek életművének rövid összefoglalójával és képekkel idézik meg szellemüket. A turisták így nem csak egy díszes, nagy múltú, nívós kávéház emlékével, hanem egy kis szelet magyar kultúrtörténelemmel is gazdagabbak lehetnek.


Cikkajánló
- A talajban rejlik a szatmári szilva titka
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak
- Menyhárt Attila és Fekete Antonio most a spanyol ajkúakat kápráztatja el
- 50 éves a KVIK!
- Az AsiaCenter nyuszija Húsvétkor is kedveskedik!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing