Műszaki problémák miatt csúszik a Párisi Udvar Hotel átadása

2017.12.19. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Előre nem látott műszaki problémák miatt a tervezett 2018 júniusa helyett ősszel adják át a felújítás alatt álló Párisi Udvarban épülő ötcsillagos hotelt - mondta Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel szállodaigazgatója háttérbeszélgetésen kedden Budapesten.

A szállodát a Mellow Mood Hotels Ltd. üzemelteti majd, és az amerikai The Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként fog működni. Fazekas Tamás elmondta, hogy újabb 1400 négyzetméteren kellett a födémet lebontani, ami 700 millió forint többletköltséget jelent, így a beruházás összértéke 13,1 milliárd forintra nőtt.

A Hyatt cégcsoport Unbound brandje szavai szerint a különleges helyszínen és épületben található felső kategóriás, luxus szállodákat tömöríti. A márka egyediségét mutatja, hogy világszerte 5 szálloda tartozik ide, első európai tagja a párizsi Hotel du Louvre. Felidézte, hogy a Hyatt 1982-től 20 éven át már jelen volt Budapesten és elmondása szerint a cégcsoport mindenképp vissza akart térni a magyar fővárosba. A hotelben 110 vendégszoba - ebből 18 lakosztály - 300 négyzetméternyi konferencia tér, étterem, bár, illetve kávézó lesz majd. A Párisi Udvar Hotelnek köszönhetően olyan külföldi turisták is érkeznek majd Budapestre, akik eddig nem látogattak el a fővárosba - vélte.

Kérdésre válaszolva elmondta: az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a földszinti passzázst bárki látogathatja majd, nem csak a hotelben található kávézók és éttermek vendégei. Hermesz János projektmenedzser bejelentette, hogy az építési munkák miatt lezárt Petőfi Sándor utca december 23-án ugyan újra megnyílik, de ekkortól a Ferenciek terén növelik az építési területet, ami miatt a buszmegálló 10 méterrel hátrébb kerül. A közterület-foglalás vélhetően fél évig tart.

 

 

 

 

MTI 2017. december 19., kedd 12:07


Cikkajánló
- A Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjének új sörei
- 4. Belvárosi Sörfesztivál 2020. szeptember 1-6. Szabadság tér
- Sztárokkal jön az I. Séf Feztivál Tihanyban
- Hazai termelők támogatásával valósul meg a Séf Fesztivál
- Elkezdődött az El a kezekkel a Papámtól! című különleges családi film forgatása

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing