Mozgással a nátha ellen

2011.10.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Tanácsok, Életmód

Ahogy hűvösre fordul az idő, egyre több ember lesz náthás. Ezen könnyen lehet azonban segíteni, ha a mozgást mindennapos tevékenységgé tesszük. 
Számos vizsgálat bizonyítja, hogy azok, akik hetente többször legalább 45 percet mozognak (ez lehet akár séta is), 25-50 százalékkal hamarabb meggyógyulnak.

 

A betegség időtartamának lerövidülése jóval több, mint, amit gyógyszerrel el lehet érni. Nem kell hozzá más, mint egy pár kényelmes cipő, és máris megelőzhetjük, hogy kitörjön rajtunk a nátha.
Ha mégis megbetegszünk, és nem tudjuk biztosan, az edzőterembe menjünk-e vagy inkább üldögéljünk a kanapén, a szakember a következőket ajánlja:

– Mozogjunk, ha csak az orrunk folyik vagy fáj a torkunk, de ne vigyük túlzásba. Náthásan csak mérsékelt testmozgást végezzünk, pl. sétáljunk. Egyetlen vizsgálat sem állítja, hogy a náthás embernek tilos lenne mozognia.

– Maradjunk viszont ágyban felső légúti fertőzés, láz, nyirokcsomó duzzanat, fájdalom esetén.

– Ne kezdjük el túl korán az edzést. Ha súlyosabb náthából vagy influenzából lábadozunk, csak fokozatosan kezdjük el újra a mozgást.

Az influenza védőoltás előtt is mozogjunk, mert a közvetlenül az oltás előtt végzett mérsékelt edzés javítja a szervezet vakcinára adott reakcióját, serkenti az immunrendszert.

 

- informed -


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing