Móri Szent György-heti Vigasságok 2014

„BOROS PÉNTEK”

1. A MÓRI BORVIDÉK BORVERSENYE

Nagy izgalommál várják a Móri Borvidék borászai a Szent György napi borversenyt, ahol évről-évre megmérettetik magukat borvidéki szinten. A borversenyt a Móri Borvidék Hegyközsége szervezi. Az ország különböző pontjairól érkeznek a bírák, hogy elbírálják a sok-sok mintát. 

Mindig nagy izgalom, hogy kié lesz az év Ezerjója, azaz Mór Város Bora, melynek díját mindig az október első hétvégéjén megrendezésre kerülő Móri Bornapokon adnak át. Jelenleg a Geszler Családi Pincészet 2012-es száraz Móri Ezerjója Mór Város bora. Mely díjat csak 5 évente kaphat meg ugyanaz a pincészet. (érdekesség, hogy 5 éve is a Geszler Családé volt a Város Bora cím, és akkor is Geszler lány volt a borkirálynő, akkor Judit, most nővére Csilla).

A borversenyen aktívan közreműködnek a Móri Borbarát Hölgyek, a Brindisi Borrend borlovagjai, a Móri Borkirálynő. A nap végén az eredményhirdetést követően pedig kezdetét veszi a borász bál, ahol nemcsak borászok, hanem borkedvelő érdeklődők is részt vehetnek és megkóstolhatják a borverseny borait egy vacsora mellett.

________________________________________

2. BORÁSZBÁL MÓRON

A Móri Borvidék Szent György Napi Borászbálja nem csak borászoknak szól. A borkóstolós, vacsorás bál háziasszonya Geszler Csilla Móri Borkirálynő. Játszik a Tutti Zenekar, helyszín az Erzsébet téri Művelődési Ház. Jegyek még kaphatóak rá! Ezerjó élmények garantálva!

Facebook meghívója: www.facebook.com/events/506030222852140/

A Móri Borvidék hagyományos Szent György napi borversenyének nyilvános eredményhirdetése 2014. április 25-én, pénteken 19 órakor lesz az Erzsébet téri Művelődési Házban, melyet 20-02 óráig a második alkalommal megrendezésre kerülő Szent György napi borászbál követ, vacsorával egybekötve. A bálon fellép a Móri Kistérségi Rozmaring Tánccsoport, a jó hangulatról a Tutti Zenekar gondoskodik.

A báli belépő ára 3500 Ft/fő, mely a vacsora árát, valamint a versenyborok kóstolását is tartalmazza. A borversenyre nevezett termelők a báli belépő árából 1000 Ft/fő kedvezményt kapnak.

Asztalfoglalás a hegyközségi irodában (hétfő 13-17, kedd 8-12 óra között), további információ a 30/2844-478 telefonszámon.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing