Modern lombház

2015.02.10. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Magyarországon még nem jellemző, hogy egy külön házat építsünk telkünkön a hozzánk látogatóba érkező nagyinak, külföldön azonban éppen reneszánszát éli ez a trend, mely lehetőséget teremt arra, hogy a nagyszülőket ne egy vendégszobába szállásolják el, hanem egy erre a célra épített házban, ahol együtt lehetnek a családdal, mégis elvonulhatnak, ha éppen arra van szükségük.

Egy ausztráliai családi ház telkén épült fel ez lombház, mely szinte lebeg természetes környezetében, és hogy mitől válik ez az épület igazán kényelmessé a nagyi számára? Ennek jártak utána az Ingatlantájoló szakértői.

A meredek lejtőre, cölöpökre épült ház attól különleges, hogy bejárata a talaj szintjével egy magasságban van és a lakás voltaképpen egyszintes, így a nagyinak egyáltalán nem kell fárasztó lépcsőket megmásznia, hálószobája ugyanakkor már olyan magasságban van, hogy erkélyéről pazar kilátás nyílik a fák lombjára. A nagyi lakásokra egyébként általában jellemző, hogy nem csak lépcső nélkül tervezik őket, de a fürdőszobába is tusolót építenek be kád helyett, ahogy ez ebben az ausztráliai ingatlanban is történt.

A lombok közé épült, fehér fával burkolt épült harmonikusan illeszkedik, a fehér törzsű fák alkotta természeti környezetbe, kertjét zöld növények és színes virágok díszítik, erkélyein és a lakás belsejében pedig mindenütt cserepes növények találhatóak.

Ezt a házat a Kim Alexander builders és a Baahouse + Baastudio tervezték közösen a Queenslandben található Brisbane-ben és elmondásuk szerint a nagyi lakások, vagy második lakások az utóbbi időben különösen népszerűvé váltak Ausztráliában, véleményük szerint alacsony áruk és praktikusságuk miatt. Az épület tervezői azt is elmondták, hogy akinek ma 400 nm-nél nagyobb telke van, és plusz lakótérre van szüksége, annak egy második lakás felépítése igazán kedvező lehetőség.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

Forrás: http://freshome.com/2015/01/28/practical-and-inspiring-tree-house-granny-flat-in-queensland-australia/


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing