Mitől leszünk náthásan még betegebbek?

2015.10.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

A legtöbb dolog, amit tudni vélünk a nátháról – tévhit. Nem igaz, hogy azért leszünk náthásak, mert vizes fejjel mentünk ki, vagy mert huzatos szobában alszunk. Van azonban számos dolog, amit nagy valószínűséggel rosszul csinálunk.

Az alábbi hibák ronthatják állapotunkat, illetve késleltetik a gyógyulást:

1. Nem törődünk a betegséggel

Ne tegyünk úgy, mintha nem is lennénk náthásak, ennek meglesz a böjtje. A szervezetnek ilyenkor, amikor fertőzéssel küzd, többlet energiára van szüksége.

2. Nem alszunk eleget

Az elegendő alvás a fertőzés leküzdésének kulcsa. Ha valaki 7 óránál kevesebbet alszik, megháromszorozza a nátha esélyét. Ha éjjel a tünetek miatt nem tudunk aludni, pótoljuk be délután.

3. Stressz

A stressz is az egyik kockázati tényezője a náthának, mert a stresszhormonok magas szintje gátolja az immunrendszer megfelelő működését.

4. Túl kevés folyadékot veszünk magunkhoz

Nátha esetén fokozottan kell ügyelni a kellő mennyiségű folyadékbevitelre, mert a folyadék oldja a váladékot, így tisztulnak a légutak. Minden megfelel, a víz, a tea és a leves, sőt, a közhiedelemmel ellentétben a tej is.

5. Alkoholt fogyasztunk

Az alkohol kiszárít, és súlyosbítja a nátha tüneteit. Elnyomja az immunrendszert, sőt, akár interakcióba is léphet a náthára szedett gyógyszerekkel.

6. Túl gyakran használjuk az orrdugulás elleni sprayt

Vigyázzunk ezekkel a készítményekkel, eleinte segítenek, de ha 3 napnál tovább alkalmazzuk őket, a hatás az ellenkezőjére fordul.

7. Dohányzás

A dohányosok könnyebben kapják el a náthát, és tovább is tart a betegség. A dohányzás károsítja a tüdőt, amelyek így nehezebben küzd meg a fertőzéssel. Tegye le a cigarettát legalább a betegség idejére!

- informed -


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing