Mit vigyünk az útra?

2018.07.27. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

A nyaralást általában csomagolás előzi meg, melynek alkalmával rendszeresen felmerül a kérdés: mit is vigyünk magunkkal? Néhány szempontot ajánlunk figyelmükbe:

Aki rendszeresen gyógyszert szed, a nyaralás idejére megfelelő mennyiségű adagot feltétlenül vigyen magával. Megkeserítheti a nyarat a nyaralóhely orvosa utáni kutatás, a rendelői, majd patikai várakozás.

Az egyszerű, vény nélkül is kapható szerek közül tegyünk a kézitáskába egy levél fájdalomcsillapítót, mely adott esetben lázcsillapításra és gyulladáscsökkentésre is használható.

Legyen a csomagban egyszerű sebtapasz. Kisebb sérülés mindenhol érheti az embert. Elvághatja a kezét egy nád levele, lábát egy kagyló széle stb. Nem kell ekkor vérző végtaggal rohangálni, a tapasz egy kis strandszatyorban elfér.

Akinek hányingere szokott lenni utazás alkalmával, nem árt, ha tudja, hogy a legegyszerűbb és hatásos hányinger-csillapító a B6-vitamin. A tabletta vény nélkül kapható, utazás előtt rágjon szét 3-4 szemet. Kicsit savanykás az íze, de elviselhető. Sokkal inkább, mint a hányinger.

Szemüveges ember vigye magával pótszemüvegét. A poggyászban kis helyen elfér, és ha nálunk van, általában nem is lesz rá szükség. Azonban hiánya esetén komoly problémáink lehetnek, különösen, ha sofőrként veszünk részt a kiránduláson. A szemüveg sérülhet egy strandon eltévedt labdától, beleeshet a tóba vagy a tengerbe stb.

Hazai kiránduláson legyen önnél a társadalombiztosítási igazolványa. Ha külföldre utazik, legyen Önnél érvényes európai biztosítási kártya, és feltétlenül kössön a kint tartózkodás idejére biztosítást, a hazautazás napjára is. A baleset mindig azon a napon következik be, amikor már lejárt a biztosítás!

 

- informed -


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing