Mit együnk a strandon? 3+1 könnyed nyári harapnivaló

2018.07.17. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Ahogy belekényelmesedünk kicsit a nyárba, legtöbben egyből búcsút is mondunk a fél évig (majdnem) sikeresen betartott diétának, azzal védekezve, hogy a vakáció szóljon a kikapcsolódásról. Fel-felbukkan így a vízparton a fagylalt, a jégkása, a sült krumpli ketchuppal és ráadásként a lángos, a nap végére pedig úgy érezzük, hogy mozdulni se bírunk. Snackelni márpedig mindenki szeret, és ha okosan csináljuk, nem is kell lemondani róla - még nyáron sem....

...amikor a rövid, lenge ruháknak köszönhetően minden falatnak látható nyoma van. Az AdeZ növényi italcsalád összegyűjtött néhány snack-alternatívát, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, de jótékony hatásúak is.

1.     Rágcsálásra fel!

A kimerítő fürdés és a napozás között egy kis nassolás tökéletes időtöltés, ráadásul a strandokon számtalan étvágygerjesztő és súlyszaporító nasi jön velünk szembe. Ha azonban nem szeretnénk a sült kolbászt vattacukorral keverni, majd bűntudattal vegyes hasgörccsel fetrengeni a vízparton, készüljünk fel a nassolási roham támadására:  vigyünk magunkkal hántolatlan natúr magokat, például mogyorót, diót, mandulát, tökmagot. Amellett, hogy egészségesek, időigényesebb a fogyasztásuk, így hosszú ideig élvezhetjük a nassolás örömeit, de tartsunk itt is mértéket.  

Rágcsálásra fel. HOL Magazin 2018.

2.  Tápláló és hordozható!

Az egyik legjobb nyári tízórai vagy uzsonna a gyümölcsturmix – vegetáriánusként, laktóz- vagy gluténérzékenyként azonban nehéz a strandon olyan alternatívát találnunk, amely laktózmentes, finom és könnyen fogyasztható. Ha nem akarunk magunkkal cipelni egy botmixert, vagy a táskába borult turmixot takarítani órákon át, ízletes alternatíva lehet a növényi alapú AdeZ mangót-maracuját tartalmazó, tápláló mandulaitala vagy epres-banános, laktató zabitala, hozzáadott cukor nélkül. Visszacsavarható kupakjuknak köszönhetően magunkkal vihetők bárhova!

Ropogós zöldségek. HOL Magazin 2018.

3. Elő a zöldségekkel!

Uborka, répa, karalábé, zellerszár… Ki mondta, hogy ezek nem lehetnek tökéletes kiegészítői a strandolásnak? Bár a legtöbben ezekre csak köretként vagy salátaként gondolunk, pár perc alatt tökéletes strandsnacket varázsolhatunk belőlük. Nyáron különösen figyeljünk a hidratációra, amelyről a bőséges folyadékbevitel mellett idényzöldségek fogyasztásával is tudunk gondoskodni. Ha könnyed, mégis egészséges rágcsálnivalót szeretnénk, szeleteljünk fel néhány friss idényzöldséget vékony csíkokra, és indulhatunk is a strandra!

Ropogós zöldségek. HOL Magazin 2018.

3+1. Fagyipóltó finomságok

A nyári hűsölés egyik népszerű forrása a jégkrém és a fagylalt, azonban ha valami könnyedebbre vágyunk, válasszunk helyettük hűsítő gyümölcsöt, legyen az fagyis kanállal formázott, fagyasztott dinnyegolyó, jegesre hűtött barackgerezdek, vagy kreatív formákra vágott almaszeletek, sőt, bogyós gyümölcsökből készített saslik. Az ízélmény mellett a különleges tálalás is jól fog esni, és még az alakunk sem bánja majd az édes kényeztetést.  

Egészséges ételek AdeZ termékekkel. HOL Magazin 2018.

 

Bármilyen nasira esküszünk, nem árt, ha tartunk magunknál a nyaralás alatt az AdeZ termékekből is, hiszen amellett, hogy önmagukban snackként is fogyaszthatók, kiváló alapanyagok müzlihez, kávéhoz, sőt, még sütéshez, főzéshez is használhatók. A szója-, mandula-, kókusz- és rizsitalok egyszerre frissítő hatásúak a forró nyári melegben és tökéletesen beilleszthetőek a kiegyensúlyozott táplálkozásba. 

 

Receptek az AdeZ termékeinek felhasználásával: http://www.holmagazin.hu/cikk/receptek-adez-termekek-felhasznalasaval---


Cikkajánló
- 23 éves virtuóz adja elő Bartók Béla I. zongoraversenyét
- Ellenőrzés alá kerültek a VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes borai
- Lépj túl a teljesítőképességed határain!
- Egri mesterkurzusok a Vino Kóstoló Ünnepen
- A strandolás veszélyei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing