Mire való a hálószoba?

Azt már többször is hallotta mindenki, mit ne csináljon a hálószobában: nem ajánlott számítógépezni, dolgozni, horrorfilmet nézni. De az alváson és a szexen kívül mit tehetünk még, hogy tovább és jobban éljünk?

Reggelizzünk az ágyban

Vigyük be az ágyba a teát, kávét és a pirítóst – és kezdjük lassan a napot. Bebizonyosodott, hogy a szívroham kockázata a legnagyobb a nap első néhány órájában. A szív- és érrendszernek több vérre és oxigénre van szüksége éppen a hosszú pihenés után. A lassú, nyugodt napkezdés nemcsak a szívet védi, de kiegyensúlyozottá is tesz.

Nyújtsunk felkelés után

Még ha kipihentük is magunkat, egyik-másik izmunk biztos merev még. Zuhanyozás után, még munkába indulás előtt nyújtsunk. Több vizsgálat is bizonyítja a reggeli nyújtás kedvező hatását. Már öt perc is elegendő ahhoz, hogy javuljon a keringés, nő a hajlékonyság, megolajozódnak az ízületek.

Vessünk magunkra egy pillantást meztelenül a tükörben

Még a legfittebbek is kerülik, hogy alaposan végignézzék magukat ruha nélkül. Pedig sok előnye van, segít elfogadni magunkat, és észrevehetünk olyan apró jeleket (foltokat, duzzanatot, gyulladást), amelyekkel, ha nem múlnak el, érdemes orvoshoz fordulni.

Szexeljünk

Középkorú férfiakkal végzett vizsgálatok szerint azok körében, akik hetente éltek nemi életet, egy adott időn belül a felére csökkentett a halálozási arány. Orgazmus során boldogsághormon, endorfin szabadul fel, a stresszhormon szinte pedig csökken. Még a krónikus fájdalom is enyhül.

A béke szigete

Elalvás előtt szánjuk egy kis időt magunkra, lehetőleg egyedül a hálószobában. Meditáljunk, vagy imádkozzunk, és vegyük számba azokat a dolgokat, amikért hálásak lehetünk. A hálás emberek kevesebbet szoronganak, nem depressziósak, csökken a fejfájás és az izomfájdalom gyakorisága.

Aludjunk meztelenül

A szervezet számára az a természetes, ha alvás közben lehűl. Aki teheti, aludjon hálóruha nélkül.

 

- informed -


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing