Mintegy ezerötszáz bográcsban főzik a halt szombaton Baján

2017.07.06. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Mintegy ezerötszáz bográcsban főznek idén is legalább tíz tonna halat a 22. Bajai Halfőző Fesztiválon szombaton.
Az európai hírű Bajai Halfőző Fesztivál július 6. és 9. között a halászlé mellé számos szórakoztató programot is kínál a helybélieknek és a látogatóknak.

Bócsa Barnabás, a fesztivált szervező Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a város a kultúra minden ágát felvonultatva több mint húsz éve őrzi a helyi és bácskai hagyományokat, értékeket. A tradíciók mellett azonban minden alkalommal újdonsággal is készülnek a Bajai Halfőző Fesztiválra.

Kiemelte: a programsorozat eddig döntően könnyűzenei rendezvényeket vonultatott fel, némi folklórral fűszerezve, de komolyzene eddig nem szerepelt a kínálatban. A szervezők ezt igyekeztek pótolni a Nyáresti zenevarázs címet viselő koncerttel, amelyen július 7-én délután a bajai Barátok templomában az Ad Libitum Kórus, valamint énekes és hangszeres szólisták lépnek fel. Újdonság lesz a fesztivál történetében a július 7-én éjszaka zajló Color Party is, ahol ismert dj-k lépnek fel.

A fesztivál hagyományosan csütörtökön, a Szentháromság téren tíz néptáncegyüttes és négy zenekar fellépésével, a X. Felső-Bácskai Néptáncgálával veszi kezdetét. A kiemelz vendég ezúttal a Zűrös Banda lesz. Az est folyamán az Eötvös utcában egyebek mellett folkestet és táncházat is szerveznek a Pántlika zenekarral, míg a Petőfi-szigeten a felvidéki Omega Revival Band is színpadra lép.

Pénteken a Szentháromság téren Demjén Ferenc koncertjét a Lóci játszik együttes fellépése előzi meg. Az Eötvös utcában délután a szegedi Cserregő Bábtársulat szórakoztatja az érdeklődőket, majd folytatásként brazil show, akusztikus koncert és extrém sportbemutató is lesz. Az estét itt mulatós zene zárja. A Petőfi-szigeten Korda György és Balázs Klári koncertje előtt a New Level Empire zenél, majd később további előadők lépnek színpadra.

Szombaton délelőtt a Halászati Mini Skanzennél a Bodza Banda dunai dalokkal, a Gemenc Néptáncegyüttes pedig tánccal szórakoztatja az arra járókat, és amíg a kemencében sül a borsos kalács és a lepény, előadásokkal, fényképkiállítással és kézműves foglalkozásokkal fogadják az érdeklődőket.

Az ünnepélyes tűzgyújtáskor közel ezerötszáz bogrács alatt lobban fel a láng a Szentháromság téren, miközben a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar játszik. Az est folyamán ott lesz mások mellett Kovács Kati, a KFT, az Intim Torna Illegál és az Irie Maffia, éjféltől pedig tűzijáték is szórakoztatja a vendégeket.

Vasárnap délelőtt a Petőfi-szigeten családi nap veszi kezdetét koncerttel és gyermekelőadással, élményparkkal, kutyás játszóházzal és állatsimogatóval. A négynapos fesztivál este a Petőfi-szigeten Rúzsa Magdi koncertjével zárul.

A 22. Bajai Halfőző Fesztivál alatt számos kísérőrendezvénnyel is készültek a szervezők. A Petőfi híd korlátján állítják ki Pump Károly fotóművész Számadás Budapesten című fényképtárlatát, de lesz horgászbajnokság, sétahajózási lehetőség, szigeti vásár, népek udvara, borsétány és főzőshow is.

A programsorozat részleteiről az érdeklődők a bajaihalfozofesztival.hu honlapon tájékozódhatnak.

 

 

 

 

MTI 2017. július 5., szerda 12:50


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing