Miért jobb a reggeli edzés?

Akármilyen barátságtalan is tud lenni egy szürke reggel, mégse vesztegessük az időnket henyéléssel: legalább három jó ok van arra, hogy kihasználjuk a kora reggeli edzés előnyeit. 

Ilyenkor több kalóriát égetünk el.
Kutatások kimutatták, hogy azok, akik reggel edzenek, keményebben és hosszabb ideig dolgoznak, mint akik délután vagy este szakítanak időt mozgásra. Lehet, hogy a korán kelők mind szorgalmasabbak, de inkább arról van szó, hogy az ember élénkebb és energikusabb reggel.

Jobb az időbeosztás
Aki délutánra halasztja az edzést, annak gyakran kell döntenie az edzőterem és más munka utáni programok között. Ha reggel elvégeztük a napi edzésadagunkat, már nincs gond a ruha cipelésével sem munkába és munkából, és a zuhanyozást sem kell bezsúfolni még a vacsora előtti időbe.

Jobban rögzül a szokás
Ha reggel megvolt az edzés, nincs, ami felborítsa a napirendünket. Könnyebb betartani, és nincs ok arra, hogy az edzés miatt változtassunk a terveinken.

 

-informed-


Cikkajánló
- Meddőség ellen a természet erejével
- Nem fordítunk kellő figyelmet a zöldségekre
- Testmozgás és táplálkozás
- Mennyi ideig maradnak frissen az élelmiszerek a hűtőben?
- Aloe varázs - Láthatóan ragyogóbb bőr – természetesen

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing