Miért jó a függesztőrács?

2018.01.30. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

A függesztőrács egy jó példa lehet adottságaink maximális kihasználására.

Adottságaink: A termálvíz, a fürdőkultúra, a humán erőforrás, valamint a pénzszűke.

A függesztő szerkezetek hagyományos alapeszközei a mozgásterápiának, amit a gyógytornász szaktudása tölt meg tartalommal. A magyar gyógytornász főiskolai képzés időtartama négy év (plusz estleg két év master,) ami nyugat-európában nem általános. 

Ennek a humán erőforrás bázisnak megfelelő feladat a készülék üzemeltetése. Helyünket a világban mutatja, hogy a lugánói egyetem fizioterápiás tanszéke a budapesti tematikát vette át.

Nelson Coffey amerikai gyógytornász, aki a budapesti gyógytornászképző főiskolán tanított egy pár éven át, kérdezte, hogy mi a legsürgősebb teendő a supergym-ben áramszünet esetén? Hívni kell egy magyar gyógytornászt!

Az első szakirodalmi hivatkozások a függesztőrácsról kb 100 évesek, ami a gyógyhelyeinken megfelelő tálalással akár patinát is adhat a módszernek.

Mechanikus szerkezetről van szó, tehát nem high-tech, itt nem a forma változik az idők során, hanem a gyakorlatanyag, amely a tapasztalatot és kutatási eredményeket magába építi.

Függesztőrács. HOL Magazin 2018.

A mechanikus eszköz üzenetet hordozhat magában:

• Mi nem a sivatagi homokra építünk óriási tőke koncentrációval, hanem tradícióra.

• A sokadik generáció által tökéletesített szaktudásra.

• A gyorsan avuló gépek helyett emberi kontaktusra.

• A Pannónia függesztő a függesztőrács magyar verziója, valamint a gyakorlatanyag is házi fejlesztés.

• Természetesen a gyakorlatokról okos telefonra tölthető verziót is kínálnunk kell. Így lesz trendi a dolog.

Gyógytornász szakmai oldalról:

A függesztő univerzális tornaeszköz bármilyen mozgásszervi problémánál használható, a prevencióban és a rehabilitációban egyaránt, a csecsemőkortól a geriátriáig, a paresis-től az élsportig. A tanfolyamon a felhasználók testtájakra és gyakori kórképekre lebontva megismerkednek a lehetőségekkel. pl.: arthrosis, osteoporosis, derékfájás, PHS, SPA, RA, ataxia, törés utáni rehab, inaktivitási sy, sport sérülések, tartási problémák, sízésre, hobbi sportra felkészítés, alak formálás, stretching…stb. Gyakorlatozás közben az ízültvédelmi szabályokat maximálisan betarthatjuk ezáltal a gyakorlatozás biztonsági kockázatát minimalizáljuk.

 Függesztőrács. HOL Magazin 2018.

 

A Pax Corporis Humani Bt tevékenységéről:

Saját szabadalmaimat gyártom e Bt keretében. A mechanikus fizioterápiás eszközök iránt vagyunk elkötelezettek. 22 év tapasztalatunk van függesztő gyártásban, komplex szolgáltatást kínálunk, amely tartalmaz:

Műszaki felmérést a helyszínen, egyedi tervezést, gyártást, szállítást, szakszerű fölszerelést, a felhasználó gyógytornászok betanítását a helyszínen, akkreditált tanfolyam keretében, folyamatos szakmai kapcsolatot, a kopó elnyűtt szerelékek pótlását, állandó fejlesztést, garanciát.

A függesztőknek jövője is van, új magyar szabadalom a Vertikális függesztő, melynek prototipusa az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben működik négy éve.

A Pannónia 2000 függesztő üzleti kockázata nagyon csekély kb. 120 db 20 perces gyógytorna foglalkozással megtermeli a vételárát.

Függesztőrács. HOL Magazin 2018.

 

Szabó György

gyógytornász, humán-kineziológus

 

 

 

 


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing