Mi lett a Belvárosi Sörfesztivál hivatalos söre?

2019.06.05. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A Belvárosi Sörfesztivál szervezői online kérdőív segítségével kérdezték meg a sörkedvelő érdeklődőket arról, milyen sört kóstolnának legszívesebben az idei rendezvényen. A fogyasztók a készítendő ital olyan paramétereit is meghatározhatták, mint az alkoholtartalom, a szín, de a válaszadók aszerint is választhattak, hogy erősebben, vagy enyhébben komlózott, alsó- vagy felsőerjesztésű sört kortyolnának.

Június 5. és 10. között harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten, a Szabadság téren a Belvárosi Sörfesztivált. A hat napos, ingyenes rendezvényen mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a látogatók. A környezettudatosság jegyében a kiállítók, műanyag helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a sört.

A szavazatok összesítése alapján, a fesztivál saját söre idén egy New England IPA lesz. A sört az ország legmodernebb kisüzemi látvány-sörfőzdéje, a First Craft Beer készítette el. A stílus jellemzője a szűretlen, „ködös” megjelenés és a kirobbanó, igen intenzív, gyümölcsös komlóillat. Az eredetileg az USA északkeleti részéből származó sörstílus az elmúlt évek leginkább körberajongott craft, azaz kézműves sör fajtája, amelyet a hazai sörszeretők is egyre inkább kedvelnek.

„A New England IPA egy nagyon könnyen szerethető stílus, amely egészen új szeletét képes megmutatni a sörök világának. A fesztiválra főzött sör nagyszerű példája a műfajnak: baracklé színű, a megbabonázó gyümölcsaromát pedig a Simcoe, a Citra és az El Dorado komlóknak, könnyedségét a búzamalátának és gabonapehelynek köszönheti. Óriási lehetőségnek tartjuk, hogy minél több magyar sörkedvelővel megismertessük a New England IPA világát, és erre a várhatóan több mint 100 ezer vendéget fogadó Belvárosi Sörfesztivál remek lehetőséget teremt” – mondta Kurucz Dániel, a fesztivál egyik főszervezője.

Az idén harmadszor megrendezett, ingyenes Belvárosi Sörfesztivál ország-világ legjobb sörei mellett kiváló street food finomságokat és színvonalas koncerteket is kínál a látogatóknak, amellett, hogy a környezettudatosság jegyében a kiállítók, műanyag helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a sört. A Craft Master One poharat speciálisan a komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz tervezték, így garantált, hogy remekül érvényesül majd belőle a fesztiválra főzött New England IPA illata és íze. A Craft Master Bowl pohár pedig egy rendkívül elegáns, tulipán alakú söröspohár, amelyet ugyancsak profi sörkóstolók terveztek, annak érdekében, hogy minél több aromát érezhessen koncentráltan a fogyasztó.

További információ a rendezvényről és a zenei fellépők listája a fesztivál honlapján érhető el. 


Cikkajánló
- Naptárba beírni: Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás!
- Határtalan Kárpát-medencei borünnep a Festetics Palotában december 7-én
- Elindult a nevezés a Central European Beer Awards Nemzetközi Sörversenyre
- Csopaki Kódex
- Újra itt az ősz legizgalmasabb családi rendezvénye: BabaMama és KidExpo 2019

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing