Mi a téli nyomottság ellenszere?

2015.12.16. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

A séta és sok alvás jelenti a leghatásosabb ellenszert a tél kezdetén és a téli napforduló idején jelentkező depresszió ellen.
Télen több alvásra van szüksége az embernek. Ezért engedni kell az alvásigénynek és el kell fogadni, hogy ilyenkor az ember több nyugalomra vágyik.

Nem vagyunk már elég sokat a szabadban, ezért egyre kevesebb természetes fényt kapunk. Ha melankolikusnak érezzük magunkat, többet kell a szabad levegőn tartózkodnunk. Odakint még rossz időben is sokkal intenzívebb a fény, mint bent. Ha sokat vagyunk a szabadban, nem csak a rossz hangulatot űzhetjük el, de este jobban is alszunk.

A legtöbb ember nincs hozzászokva ahhoz, hogy a mindenkori évszakhoz alkalmazkodva éljen, minden időben fittek és aktívak akarnak lenni. Ez azonban hiba, mert az ember biológiai élőlény, amely az éves körforgás szerint él.

A téli hónapokban megváltozik a szervezet táplálékigénye is: míg nyáron több fehérjére, addig télen több szénhidrátra van szüksége. A karácsonyi sütemények készítésének nem csak tradicionális okai vannak, hanem a gyors energia felvételt is szolgálják.

 

 

. informed -


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing