Mézeskalácsváros 2015

2015.11.10. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Budapest karácsonyi mézeskalácsszobra­
A Mézeskalácsváros egy kortárs köztéri szobor, amelyet idén hatodik alkalommal készítünk el és építünk össze kész mézeskalácsházakból néhány nap alatt december elején. Amikor elkészül, a kivilágított Mézeskalácsváros másfél hónapon keresztül a Bálnában lesz ingyenesen látogatható, december közepétől január végéig.

A tavalyi évben 250 alkotó 150 m2-en építette fel a besétálható mézeskalácsszobrot és egy hónap alatt 40.000-en látogattak el hozzánk Mézeskalácsvárosba. 

Most még állnak rendelkezésre üres telkek Mézeskalácsvárosban, a telekfoglalási űrlapot kitöltve foglalhatnak belőle november 29-ig a résztvevők és építhetnek a telekre, otthon, saját házat Mikulásig. Egy telket úgy kell elképzelni, mintha egy írólapnyi terület lenne. Ha valaki nagyobb épületet szeretne építeni, foglalhat több teleknyi területet is, és nálunk, akkor is lehet telke és háza, ha nem budapesti és nem szeretne utazni, van viszont a közelében postahivatal, állja a postaköltséget és van elegendő pufifóliája, hogy becsomagolja és biztonságban feladja a mézeskalácsházat nekünk.

"Mézeskalácsváros harmadik, egyben legkellemesebb látványossága a közelség."

Szeretném elmondani, hogy a részvételnek nincsen díja, különösebb kódexe sincsen, a társasági művészet a bizalom művészete: a telekregisztrációval a résztvevő tesz nekünk egy ígéretet, számítunk rá, nagyon sokan számítanak rá, arra kérjük, hogy bármilyen viszontagságosak az elkészülés körülményei, ne maradjon távol a produkciótól a megbeszélt időpontban. Vállaljon kis épületet vagy vállaljon nagy épületet, vállaljon folyót, óratornyot, parkot, sportpályát, víztornyot, vasútállomást, repteret, múzeumot, egyetemet, alagutat, felüljárót, hidat, hóembercsoportot, bármit, amiben úgy lát, hogy örömét leli az elkészítésben, de kérjük, hogy ne vállalja túl magát. Személyesen csak a zártkörű decemberi városépítő napokon lehet a házat beépíteni, ha valami miatt akkor nem tud az alkotó részt venni, és postán adja fel az épületet, akkor mi gondoskodunk róla, hogy a ház egy jó telekre kerüljön Mézeskalácsvárosban.­

Telekfoglalást ezen az oldalon találhatja meg:
http://keresztesi.hu/hu/mezeskalacsvaros/10-telekregisztracio2014.html

A tavalyi városépítésről itt talál egy beszámolót Mézeskalács minivilág a Bálnában címmel:
http://www.napfenyposzt.hu/nagyvarosi-no-megosztana/656-mezeskalacsminivilag-a-balnaban­ ­

facebook.com/mezeskalacsvaros
A Mézeskalácsváros 2015 támogatói:

Bálna Budapest
Napfény Poszt – Budapest napos oldala
Jónás Kézműves Sörház és Reketye Sörfőzde


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing