Mélyinterjú Wolf Andrással

2011.03.03. | Kategóriák: Éttermek, Szállodák, Interjú, teljes cikkgyűjtemény

Helyszín: Mélyvíz étterem Boscolo New York Palace

Wolf András a Boscolo New York Palace főszakácsa, vagy elegánsabban kifejezve Head Chef-je. A briliáns ételek már ismertek, amelyek kikerülnek kezei közül, viszont kevesen tudják, hogy valójában ki is Wolf András!

1. Mikor érezted az első látható jelét annak, hogy a szakácsmesterséget szeretnéd választani?

Úgy körülbelül 13 éves lehettem, de az igazi elhatározás a szakiskola elvégzése közben teljesedett ki.

2. 5 éves korodban mi volt a fontosabb – a fakanál, vagy a indiánosdi?

Gyermekként természetesen az indiánosdi. A vendéglátásból a szüleim révén még csak a jó ételeket tudtam értékelni.

3. Ki volt a példaképed? Mit tanultál tőle?

Példaképeim folyamatosan vannak. Természetesen édesapám, de nagyon nagy hatással volt rám Révész József első chef-em és Bíró Lajos. Életem során nagyon sok ember inspirált.

4. A családban vannak vendéglátós gyökerek? Honnan jött az első impulzus?

Édesapám cukrász, de édesanyám és nagymamám is nagyon jó háziasszonyok.

5. Melyik az az 5 alapanyag, amivel legjobban szeretsz dolgozni?

Ez folyamatosan változik, talán a vargánya, libamáj, cékla, fokhagyma, belsőségek.

6. Legalább 40 ember munkáját irányítod? Nincs ezzel gondod?

Aki azt mondja, hogy ez a feladat zökkenőmentesen megy neki az magának is hazudik. Ennyi embernek a napi problémáit megoldani sem kis feladat, de közösen a helyetteseimmel napról napra megoldjuk ezeket.

7. Nem tapasztaltál szakmai féltékenységet? Mennyire domináns az ételsorok kialakításánál a te elképzelésed?

Szakmai féltékenység talán nincs, egymást motiváljuk és együtt fejlődünk. Természetesen, a menü kialakítását együtt végezzük de az utolsó szó az enyém.

8. Szakmai életutadból mi az az esemény, amire legbüszkébb vagy?

A kollegáim és séftársaim elismerése a munkám iránt.

9. Volt olyan epizód is, amit így utólag szívesen letagadnál?

Letagadni valóm nincs a múltamból. Az ember élete jó és rossz döntések sorozata. A szerencséseknek sok jó döntésük van.

10. Ha újraszületnél, akkor még egyszer a szakácsmesterséget választanád?

Természetesen igen!

11. Mennyire fontos neked a tradicionális magyar alapanyagok használata?

Szeretek magyar alapanyagokat használni és szeretnék én is büszke lenni a jó minőségű magyar alapanyagokra, majd egyszer.

12. Melyik ország gasztokultúrája érdekel leginkább?

Szinte mindegyik, de talán a legdominánsabb az olasz és a francia konyha.

13. Úgy hallottuk, hogy a Szalon Fine Dining étterem új menüsorral jelentkezik márciusban? Mi ihlette a gasztrokreációt?

Az étlapváltásnak a legfőbb oka a szezonalítás. Nagyon jó minőségű alapanyagokból egyszerűen nagyon jó ízű és textúrájú ételek készítése.

14. Szakmailag van-e még olyan cél, amit nem értél el? Ha igen, mi volna az?

Első sorban sok elégedett és élményekkel gazdagodott vendég. Fejlődni és tanulni. Természetesen a szakmának és az éles szemű kritikusoknak is megfelelni.

 

Néhány privát epizód

1. Mi a kedvenc autómárkád. Ha megtehetnéd, milyen autót vennél magadnak?

Saab. Porche.

2. Egyébként megteheted?

Jelen pillanatban is egy Saab-om van.

3. Mit nézel meg először egy nőn? A haját, a kisugárzását, a fenekét, vagy a lábait? Esetleg mást?

A lábai után a kisugárzását :-)

4. Ha nem Magyarországra születsz, akkor hol élnél legszívesebben?

Spanyolország

5. Inkább borkedvelő, vagy sörfogyasztó vagy?

Bor-bor-bor kis sörrel lefojtva :-)

6. Otthon mennyire vagy te az úr a konyhában?

Ha én főzök akkor én, de nagyon hálás közönség vagyok.


Cikkajánló
- Gundelből a Hungexpohoz. Gloviczki Ákos.
- Aki azt csinálja, amit mond
- Új konyhafőnök az Arany Kaviárban
- Ferencz Gábor séfet kérdeztük
- Nem állunk jól szakács-utánpótlásban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing