Megvan a továbbjutó

2014.01.28. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Kultúra

Nyolc versenyző folytatja a New York Café Bárzongorista Versenyt

Pintér Ferencet juttatta tovább a közönség a mindent eldöntő internetes szavazáson. A második forduló így nyolc versenyzővel folytatódhat február 10-én a Világ Legszebb Kávéházában.

Burai Lászlótól búcsúztunk a New York Café Bárzongorista Versenyének első fordulója után. Bár a megmérettetés hétfőn volt, a közönség az interneten....

...a www.barzongorista.hu oldalon csütörtök éjfélig szavazhatott a két kieső pozícióba került előadóra, Burai Lászlóra vagy Pintér Ferencre. Az eredmény egyértelmű volt: utóbbi versenyzőnk több mint kétszer annyi szavazatott kapott, mint párbajtársa.
Ezek alapján a 2013/14-es Bárzongorista Verseny második fordulójának versenyzői:

Balogh Dezső, Banyák Gyula, Banyák József, Csipkés Sándor, Gazsi Norbert, Pikács István, Pintér Ferenc és Pintér Péter.

Bárzongorista Verseny 2014. HOL Magazin 2014.

A New York Café Bárzongorista Verseny első fordulóját január 20-án rendeztük a Világ Legszebb Kávéházának „Mélyvíz” termében. Már az első megmérettetés is teltházas volt, a mezőnyben pedig 9 fiatal tehetség csillogtatta meg tudását. Az est végére, a zsűri pontjainak és a helyszínen lévő vendégeink szavazatainak összeszámlálása után hárman kerültek kieső pozícióba: Pintér Ferenc, Pintér Péter és Burai László. A zsűri a három előadó közül Pintér Pétert mentette meg, így Pintér Ferenc és Burai László párbajozni kényszerült.

A korábbi New York Café Bárzongorista Versenyhez képest változás történt a zsűri soraiban. Miután Rakonczai Viktor korábbi zsűritag elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni az idei sorozatot, helyét Esze Jenő vette át.

Bárzongorista Verseny. HOL magazin 2014.

Az elismert szaktekintély több mint 40 éve tanít, jelenleg a Zene és Táncművész Szakszervezet Kőbányai Szakiskolájának tanszékvezető tanára. Az idei mezőny zongoristái közül is többen az ő keze alól kerültek ki.10 évig a Hilton Szállodában zongorázott, party zenekara évtizedek óta az ország egyik legjobb együttese. Több jelentős koncertsorozatot tartott a Hiltonban, a Pesti Vigadóban, a Zeneakadémián illetve külföldön. Számos könyvet írt zeneelmélet témakörben, legújabban megjelent improvizációs iskolája. Több évtizedes tanári és zenei munkásságát több magas kitüntetéssel ismerték el: többek között a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjével, Artisjus díjjal és Weiner Leó díjjal.

A zsűri másik két állandó tagja Nyári Károly zsűrielnök, zongoraművész és Szentpéteri Csilla zongoraművésznő természetesen velünk tart idén is. 

Részletek:       www.barzongorista.hu

                        http://www.facebook.com/barzongorista

Bárzongorista Verseny 2014. HOL Magazin 2014.

 


Cikkajánló
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing