Megvan a legjobb bárzongorista!

Berki Artúr nyerte a New York Café Bárzongorista Verseny döntőjét – ezzel együtt az 1 millió forintot érő szerződést! A közönségdíjat Darvas Tamás kapta. 
Március 30-án, szombaton, a New York Palota Róma terme zsúfolásig megtelt – ezzel ismét bizonyítva azt, hogy a bárzongorázásnak, mint műfajnak, igenis van létjogosultsága.

A Világ Legszebb Kávéházában még decemberben kezdődött a versengés 13 résztvevővel. A döntőbe viszont már csak hatan jutottak be. Az est első felében, a korlátlan lehetőségek zongoráján elsőként minden versenyzőnek egy szabadon választott jazz standardet kellett bemutatnia. Ezt követte egy-egy közös produkció az est sztárvendégeivel, a Nyári lányokkal, Alizzal és Edittel. A népszerű könnyűzenei slágerekkel hatalmas sikert arattak, nem csak a közönségnél, hanem a zsűrinél is. A feladat lényege az volt, hogy kiderüljön: a zenészek miként tudnak alkalmazkodni és tudják kísérni az énekeseket. Azt el kell ismerni, hogy a versenyzők mellett az est fénypontjait a Nyári lányok jelentették, Edit és Aliz káprázatos előadása a közönség teljes elismerését kivívta. A két ifjú hölgy tökéletesen énekelt és mindenkit levett a lábáról. Szerencsére most nem közülük kellett választani…

Ez után és az állófogadás ideje alatt tanácskozott a zsűri – Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Rakonczai Viktor – arról, hogy ki legyen az a három versenyző, aki indulhat az 1 millió forintot érő fődíjért. Döntésük alapján Berki Artúr, Ifj. Ökrös Ottó és Darvas Tamás jutott tovább a finálé második részébe. A finalisták közül így 6. helyezett lett Mida Oszkár, 5. helyezést ért el Szűcs Gyula és a 4. helyen végzett Banyák József.

Az est második felébe továbbjutók mindegyike ugyanazt a dalt adta elő, a Casablanca film - As Time Goes By című betétdalát. Ez aztán eldöntött mindent. Berki Artúr egy 1 millió forint értékű szerződést nyert, a második és harmadik helyezett pedig egy-egy 2 személyes utazással lett gazdagabb. Így ifj. Ökrös Ottó egy hosszú hétvégére Rómába látogathat, Darvas Tamás pedig Prágába jut el néhány napra.

A New York Café Bárzongorista Verseny most véget ért, de a patinás kávéház falai között nem érnek véget a kulturálisprogramok. Kérjük kísérjék figyelemmel a kávéház honlapját (www.newyorkcafe.hu) és facebook-os oldalát (www.facebook.com/NewYorkCafeBudapest).


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing