Megvan 2015 kedvenc lángosa

2015.09.24. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A dunaharaszti Fördős Lángos nyerte az idei Vénusz Lángos Voks fődíját
Véget ért a nyár és ezzel együtt az idei Vénusz Lángos Voks is. Az idei verseny különösen izgalmasan zárult, hiszen az első és a második helyezett között szinte az utolsó pillanatban dőlt el, hogy ki állhat a képzeletbeli dobogó első illetve második fokára. A rajongók és a szerencse végül a dunaharaszti Fördős Lángos mellé szegődött, így övé lett a „Vénusz kedvenc Lángosozója 2015” cím és az 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyeremény.

Az idei Vénusz Lángos Voks verseny utolsó napján is záporoztak még a szavazatok, és végül az utolsó órákban vette át a vezetést, és végzett az első helyen a dunaharaszti Fördős Lángos 1493 szavazattal. „Pont az ilyen fordulatok miatt gondoltuk, hogy ebben az évben izgalmasabbá tesszük a versenyt, és nem csupán az első, valamint a balatoni régiót díjazzuk, hanem a második- illetve a harmadik legtöbb szavazatot összegyűjtő lángosozót is. Ők legalább annyi energiát fektetnek ugyanis a versenybe, mint az első helyezett vagy a különdíjas, így szintén megérdemlik az elismerést”- nyilatkozta Kosaras Brigitta, a Vénusz márka menedzsere.

A Lángos Voks fődíjasa 1987 óta süti Dunaharaszti főterén a lángost feleségével és fiukkal együtt. Fördős Dezső elárulta, hogy szerintük mi az igazán jó lángos titka: „Én annak a híve vagyok, hogy igazán finom lángos csak minőségi hozzávalók felhasználásával készülhet. A több mint 27 éves múltunknak köszönhetően pedig szerencsére bőven volt időnk kitapasztalni, hogy milyen liszt, élesztő felhasználásával lesz jó a lángos. A sütéshez pedig már a kezdetek óta Vénuszt használok, hiszen, ahogy mondani szoktam, a Vénusz, az Vénusz” – nyilatkozta a nyertes.

A díjnyertes lángos. HOLMagazin 2015.

Az új szabályoknak köszönhetően ebben az évben a második és a harmadik helyezettnek sem kellett elkeserednie, hiszen ők a dobogós helyezésükön túl, 300 illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek. A dobogó második fokára a békéscsabai Mester lángos büfé, a harmadikra pedig a Lángosos fiúk kerültek, akik Sopron és környékén egy mozgó büfében sütik a kelt tésztás finomságokat. A „Vénusz kedvenc balatoni lángosa 2015” különdíjat pedig ismételten a tavalyi nyertes, a Tihanyi Piac Placcon megtalálható Siófoki Palacsintázó nyerte. Az ő nyereménye szintén 500 liter Vénusz napraforgóolaj.

A feltétek, illetve a ropogós-puha, tejföl és fokhagyma versenyében a top 10 helyezett lángosozókat nézve, a következő eredmények állapíthatóak meg; a ropogósság tekintetében nyertek a puha lángost kínálók a ropogóssal szemben, emellett a közepes vastagságú tészták voltak a befutók. A fokhagyma mennyiségét tekintve a szavazók előnyben részesítették a jó fokhagymás lángost, a közepesen megkenttel szemben, míg szinte egyöntetűen a jól megsajtozott-tejfölözött lángosokat kedvelik a szavazók.

A Vénusz Lángos Voks versenyen immár 679 lángosozót jelöltek, így bár a verseny véget ért, az applikációt továbbra is bárki felkeresheti, ha jó lángos lelőhely után kutat az ország bármely részén.

 


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing