Megválasztották az Országos KözÉtkeztetési Szakácsverseny győzteseit

2013.11.25. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Az Országos KözÉtkeztetési Szakácsverseny döntőjén az Elamen Zrt. és a Hungast Kft. csapatát választották meg a legjobbnak az utolsó fordulóba jutott tíz versenyző közül - olvasható a szervezők hétfői közleményében.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) által szervezett versenyen...

... apró különbségek voltak csak az egyes csapatok között, ezért végül két arany, két ezüst és két bronz érmet osztott a zsűri szombaton.
Aranyérmet nyert az Elamen Zrt. és a Hungast Kft., ezüstöt az Eurest Kft. és a Sodexho Kft., míg harmadik helyen a Junior Harmónia és a Vasi Fogadó Kft. csapata zárt. A NÉBIH különdíját az Alsónémedi községet ellátó főzőkonyha vihette haza, a KÖZSZÖV különdíját pedig a BAJA Marketing Kft. csapata nyerte el.

Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított kosár alapanyagaiból kellett megtervezniük egy háromfogásos menüt, amelyet felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kellett benyújtani. A második körbe továbbjutott tíz csapat ezen menük alapján készített el tíz adagot a rendelkezésre álló három óra alatt.

Az étlapon szerepelt többek között fűszeres vöröslencse leves, sütőtökös csirkemell grillezett hagymával, sült túróval és tökmártással, illetve almás, birsalmás zabpelyhes muffin is.

A NÉBIH reményei szerint a versenyt jövőre akár mind a négy évszakban megszervezhetik. Az idei megmérettetésre érkezett recepteket pedig fotókkal és tápanyagszámítással kiegészített kiadvány formájában elérhetővé teszik az érdeklődők számára.

 

MTI 2013. november 25., hétfő 13:08
Fotó: tozsdeforum.hu 


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing