Megújult Etyeken Magyar-kút

2019.07.04. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Az etyeki szőlő- és borközpontok, az Újhegy, az Öreghegy, a Kecskegödör és a Körpincék arculatát a régi présházak és a dimbes-dombos pannon táj jellegzetességei adják, ám az elmúlt két év beruházásai nyomán a 21. századi igényeknek megfelelő turisztikai helyszínekké váltak.

A Pannónia Szíve fejlesztési program 2016 óta nemzeti forrásból fordít támogatásokat Etyek fejlesztésére, amelyből kétmilliárdot használtak fel eddig, mondta el dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke Etyeken, a héten tartott átadóünnepségen. Megújult a négy szőlészeti-borászati központ, ezúttal a Kálvária-domb és környéke szabadult fel az évtizedek alatt odaépített közmű- és villanyoszlop-rendszerektől.

A feladat megoldása kettős célt szolgált. Egyrészt a településképi szempontból elfogadhatatlan acéloszlopok, légvezetékek sokaságának, valamint az oszlopon elhelyezett transzformátor elbontásával, föld alá helyezésével esztétikusabb környezet alakult ki. Másrészt a korszerűbb, üzembiztosabb, majdani bővítést gond nélkül lehetővé tevő berendezések egyúttal biztonságosabb üzemelést tesznek lehetővé.

Megújul Etyek-Magyarkút. HOL Magazin 2019.

A megszűnő légvezetékes hálózatokról táplált légvezetékes csatlakozók és közvilágítási leágazás is megszűnt. A megszüntetett oszloptranszformátor állomás helyett új, földre telepített, betonházas, nagyobb teljesítményű transzformátor állomás, a megszűnő 22 kV-os vezetékek kapcsolási lehetőségének biztosítására pedig új földre telepített kapcsoló állomás és az azt betápláló 22 kV-os földkábeles hálózat épült. A fejlesztés során új közvilágítási földkábel és kandeláberek is kiépítésre kerültek.

A már befejeződött fejlesztések által teljessé vált az etyeki borközpont megújulása. A tradíciók és az új igények összehangolásával különleges turisztikai helyszínként fogadják a vendégeket a helyieknek oly kedves szőlőskertek, présházak, bortermelők.

Megújul Etyek-Magyarkút. HOL Magazin 2019.

Az avatóünnepségen megjelent Rujp Zsuzsanna etyeki alpolgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Pannónia Szíve és Velencei-tó területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztos, Borsó Tibor, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés alelnöke, Törő Gábor Fejér megyei ország¬gyűlési képviselő, környékbeli polgármesterek, valamint a kivitelező cég képviselője.

 

 

 


Cikkajánló
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás
- Megújult Etyeken Magyar-kút
- Új élménymedencével ünnepelte 50 éves jubileumát a füredi Marina

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing