Megújult az URIMURI

A napokban megújult a HÔTEL NOMURI-ban működő URIMURI BETA klub belső tere a Numbernow dizájnercsapat tervei alapján. A teret moduláris és újrafelhasználható építési anyagokból alakították ki, szándékoltan utalva az építésköziségre, hiszen a jelenlegi állapot egészen a végleges belsőépítészeti tervek kivitelezéséig, legalább a nyár végéig lesz látható.

Új dizájnt kapott az URIMURI BETA. A Sas utca 15-ben található HÔTEL NOMURI-ban (mely korábban a Baldaszti House munkanév alatt futott) február óta működő elektronikus zenei klub az épület lobby-jában foglal helyet és eddig a házban zajló folyamatos munkálatok miatt inkább egy folyton alakuló építési területhez hasonlított. Ennek megváltoztatása érdekében a Baldaszti Group felkérte a Numbernow építészcsapatot egy új belsőépítészeti koncepció megtervezésére.

A projektben részt vevő tervezők feladata egy olyan tér megalkotása volt, mely vállaltan ideiglenes, de vizualitásában a mai legaktuálisabb, legelőremutatóbb trendek is érvényesülnek. Az elfogadott és kivitelezett tervben minden moduláris: a fények, a pultok és az ülőbútorok egyaránt. Az anyagokat a házban zajló építési munkálatok későbbi fázisaiban maradéktalanul beépítik: az egyes elemek gipszkartonból, metalizált fóliából, hungarocellből és OSB lapokból állnak. Ahogy halad az építkezés, úgy kerülnek ki az URIMURI-nak otthont adó lobby-ból a szükséges darabok, és építik be őketkerülnek beépítésre a ház egyes részeiben.

URIMURI Beta Klub. HOL Magazin 2014.

Ahogyan Numbernow egyik tervezője elmondta: „Egy olyan éjjel és nappal is befogadó, ugyanakkor ideiglenes teret kellett létrehozni itt, melyben nem sérülhettek az URIMURI-ban elvárt magas hangtechnikai igények. A NOMURI épületének folyamatos építészeti fejlődését, haladását, multifunkcionalitását hozzuk közelebb a vendégekhez az egyes elemek építkezéseken megszokott "rakodás-tárolás" mozdulatával. Az installált anyagok időbeli és térbeli síkban is együtt mozognak az épület jövőbeli fázisaival. Ahogy az egyes szinteket véglegesen kialakítják, úgy a moduláris elemek egyre feljebbi szinteket szolgálnak majd ki, egyre feljebb kerülnek, és végül teljes mértékben beépítik őket."

Az eredmény egy funkcionális és vizuálisan izgalmas tér, mely a HÔTEL NOMURI-hoz hasonlóan folyamatosan alakul és változik, mígnem eléri legvégső fázisát. A projekt abból a szempontból is különleges, hogy az első tervektől a kivitelezésig csak két hét telt el.

„Már régebben felfigyeltünk a Numbernow tevékenységére, és szerettünk volna velük együtt dolgozni. A NOMURI lobby-jának kialakítása nagyon jó alkalom volt erre, hiszen nagy kihívás elé állítottuk a csapatot, nagyon rövid határidővel, de úgy gondoljuk, hogy kiváló megoldásokat találtak a céljaink megvalósítására.” – mondta Baldaszti Péter, a HÔTEL NOMURI-t fejlesztő Baldaszti Group tulajdonosa.

----------

 

A BALDASZTI Groupról

A Baldaszti Péter által alapított cégcsoport niche-projekteket hoz létre számos szektorban, többek között a gasztronómia, az ingatlanfejlesztés és a design területén. Egyedi koncepción alapuló termékeit és szolgáltatásait elsősorban a folyamatosan mozgásban lévő városi nomádok életstílusához igazodva alakítja ki, nagy hangsúlyt fektetve az igényes formai megvalósításra. Ösztönzi a kollaborációkat, és arra törekszik, hogy projektjei összhangban legyenek a környezetükkel és kulturális örökségükkel. Az újító szemléletmód és a kompromisszummentes megvalósítás a vállalkozás valamennyi egységében megjelenik, melyek jelenleg: ZONA Budapest, URIMURI, valamint a Sas utca 15-ben található ház, a HÔTEL NOMURI.

 

A HÔTEL NOMURI-ról

A Baldaszti Group megfogalmazásában a HÔTEL NOMURI “kreatív-tartalom alapú” ingatlanfejlesztés. Koncepciójának lényege abban áll, hogy otthont teremtsen a vendégeinek és bérlőinek az otthonuk falain kívül: itt dolgozhatnak, pihenhetnek és szórakozhatnak egyaránt. Hiszen olyan funkciók kombinációja valósul meg az épületben ami nemcsak itthon, de a világon is egyedülálló: itt kap helyet az URIMURI, az újhullámos Café NOMURI, egy japán étterem, az OMU, valamint egy design concept store, egy irodaház és egy zárkörű klub is, és a tervek szerint hamarosan Budapest első, télen-nyáron üzemelő tetőteraszát is megnyitják. Az irodaház ráadásul kiegészül inkubációs szolgáltatásokkal, ahol a kreatív startupokat összekötik egymással és a potenciális befektetőkkel. A ház tehát számos olyan szolgáltatást kínál, melyek a legkülönbözőbb igényeket fedik le egy helyen. A cél egy olyan kreatív, pezsgő színtér létrehozása, mely tovább öregbíti Budapest hírnevét és sok-sok újszerű kezdeményezés kiindulópontja lehet a szórakozási lehetőségek megteremtésén túl.

 

Miért HÔTEL?

A HÔTEL szó eredeti értelmében nem szálláshelyet jelentett, hanem középületet. Olyan épületet vagy intézményt, amit a közösség használ, és amely “ellátást” nyújt.

 

Miért NOMURI?

A Baldaszti Groupnak 2013 őszén el kellett költöznie az Andrássy útról, ami számtalan kihívás elé állította a cégcsoportot, hiszen itt valósították meg az első, igazán sikeres projektjüket az URIMURI-t is. Az akkor leküzdhetetlen nehézségnek tűnő körülmények eredményezték mindazt, amiért ma még nagyobb lelkesedéssel dolgoznak és egyre magasabbra teszik a mércét. A “muri” szó japánul “lehetetlen”-t jelent, így született meg a “nomuri” kifejezés, mellyel elsősorban azt a szemléletmódot határozzák meg, amellyel a kihívások elé néznek és amely összetartja a csapatukat: no muri, azaz nincs lehetetlen!

A Numbernow-ról

A Numbernow csapata 2008 óta foglalkozik installációk, belső terek kialakításával és legújabb projektjének keretein belül már építészeti tervezéssel is. Fő magját három vezető tervező adja – Varga Noémi, Lengyel Márton és Vízkelety Rita -, akik a MOME-n és a BME-n végeztek. Munkájukat a megbízásoktól függően négy további tervező segíti. Számukra az adott projekt jellege a legfontosabb, nem feltétlenül a financiális, vagy az időbeli feltételek a mérvadók.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing