Megújul az Aquaticum termálszálló és a termálfürdő

A debreceni Nagyerdő rehabilitációs programjának részeként megújul az Aquaticum termálszálló, a termálfürdő, és korszerűsítik az egészségügyi szolgáltatások feltételeit.
A nyáron kezdődő 2,5 milliárd forintos beruházáshoz összesen 1,7 milliárd forint uniós támogatást nyert a Debreceni Gyógyfürdő Kft. - mondta Kósa Lajos csütörtökön sajtótájékoztatón. 

Debrecen fideszes polgármestere hozzátette: miután a gyógyfürdő teljes területét érintő kiemelt pályázatuk nem kapott támogatást, a cég egyidejűleg az Észak-alföldi Regionális Operatív Program három különálló pályázatán jutott forráshoz.

Papp László (Fidesz) stratégiai alpolgármester megjegyezte: az elkövetkező 1,5-2 évben több mint 20 milliárd forint értékű beruházás valósul meg a Nagyerdőben: a gyógyszálló és a gyógyfürdő mellett felépül az új nagyerdei stadion, megújul a parkerdő, a botanikus kert és a Pallagi út is.

A gyógyfürdő és a gyógyszálló rekonstrukciójával az egészség- és termálturizmus feltételei jelentős mértékben javulnak Debrecenben, amit - reményeik szerint - a várost nyugat-európai nagyvárosokkal összekötő menetrend szerinti légijáratok felhasználásával külföldi gyógyulni vágyók is igénybe vesznek - fűzte hozzá Papp László.

Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a munkálatokat a fürdő, illetve a szálló egy-egy területének a lezárásával ütemezik, így a vendégek folyamatosan igénybe vehetik az Aquaticum gyógy- és fürdőközpont szolgáltatásait a beruházás ideje alatt is.

 

 

MTI 2013. január 31., csütörtök 17:47


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás
- Megújult Etyeken Magyar-kút

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing