Megújul a Nemzeti Filharmonikusok női tagjainak fellépőruhája

2019.10.25. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar meghívásos pályázaton keresi azt a hazai divattervezőt, aki megtervezi a női művészek sokoldalúan használható fellépőruháját. A tervezőkre háruló kihívás nem kevés, hiszen hangszeren játszani fizikai munka is, a zenekar sokat utazik, nem mindegy, hogy az új öltözék hogyan szállítható, mosható, variálható, emellett a hölgyek korban, testalkatban is különbözőek.

A pályázat szerint olyan fellépőruhára várnak terveket, amely méltó a művészek kimagasló szakmai kvalitásaihoz, illeszkedik a nemzetközi komolyzenei színpadokon elvárt, elegáns megjelenéshez, egyéni, jól felismerhető és azonosítható karaktert ad az együttesnek és alkalmazkodik a zenekar férfi tagjainak ruházatához.

„A zenekar férfi tagjai hagyományosan frakkot viselnek, illetve tavaly óta alkalmanként egy magas minőségű sötétkék öltönyt. A hölgyek eddig elegáns, fekete estélyi öltözetben léptek fel, a ruhákat a művészek egyénileg vásárolták meg, ezért sokféle fazon és stílus jelent meg egyszerre a színpadon. Az egységességet tulajdonképpen a fekete szín adta. A kórus már évek óta varratott, egyforma fellépőruhát viselt, az urak szmokingot.” – avat be minket az eddigi gyakorlatba Aradi Gizella, a Nemzeti Filharmonikusok gazdasági igazgatója.

 Megújul a Nemzeti Filharmonikusok női művészeinek fellépőruhája. HOL Magazin 2019.

„A pályázat kiírását alapos meggondolások, beszélgetések előzték meg. Az elvárásainkat hosszan megfogalmaztuk a felhívásban, végül nyolc hazai divatházat hívtunk meg, akikből hármat fogunk majd november közepén kiválasztani. Az ő mintakollekciójuk megtekintése után döntünk majd a győztesről. A nemzetközi stílustrendeknek megfelelő, modern, elegáns dizájnt várunk.” – meséli Lakatos Márk stylist, a zsűri tagja. „A fekete szín kipróbált, biztonsági választás, ezzel a színnel nehéz melléfogni. Ugyanakkor izgalmas lenne egy a feketétől eltérő, színesebb öltözet. De nem akarjuk előzetesen megkötni a tervezők kezét. Kiváló hazai tervezőket hívtunk meg erre a pályázatra, miért korlátoznánk a kreativitásukat. Amennyiben fekete lesz a legjobb, amit megálmodnak, akkor azt fogjuk választani, de az előzetes egyeztetések alapján elmondhatom, a Nemzeti Filharmonikusok művészei nyitottak arra, hogy valami más, színes fellépőruhájuk legyen.”

„Ha nagyon röviden kell összefoglalni mi a legfontosabb a megfogalmazott igényeinkben, talán két szempontot emelnék ki: egyrészt az anyagválasztás és a fazon vegye figyelembe, a hangszeres zenélés nehéz, fizikai munka is, speciális mozdulatokkal és testtartással, ugyanakkor a megjelenés méltó kell, hogy legyen a művészek kimagasló szakmai kvalitásaihoz.” – árulja el Aradi Gizella, a Nemzeti Filharmonikusok gazdasági igazgatója a pályázattal kapcsolatban.

A beérkezett pályázatokat zsűri bírálja el, melynek tagjai a Nemzeti Filharmonikusok női művészei, az együttes gazdasági igazgatója, Aradi Gizella, Rohmann Ditta világhírű gordonkaművész, valamint Lakatos Márk stylist, és a MOME textiltervező tanszékének vezetője, Harmati Hedvig. A zsűri november végére választja ki a három legígéretesebb mintakollekciót. A pályázat kiírása szerint még idén eredményt hirdetnek.


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing