Megújul a jövő pénteken rajtoló Magyar Borok Útja Rali

 

Története legrövidebb távján rendezik meg jövő péntektől vasárnapig a megújult, sorrendben 19. Magyar Borok Útja Ralit, amelyen ezúttal a borkóstolás nagyobb szerepet kap, mint a korábbi években.

Regőci Attila főszervező a keddi sajtótájékoztatón elmondta: az egyik újdonság az lesz, hogy egy nap során csak egy borvidéket járnak be a résztvevők. A francia ötlet alapján meghonosított autós-boros országjáró túra pénteken a zsámbéki Drivingcamp Hungary tanpályájáról rajtol. Aznap a szekszárdi, szombaton a villányi, vasárnap pedig a dél-balatoni pincészetekbe látogatnak el az indulók, akik között hivatalban lévő államtitkárok, korábbi miniszterek, celebek, továbbá a boros és a média szakma jeles képviselői is ott lesznek. Részt vesz többek között Harsányi Levente tévés műsorvezető, Hajas László mesterfodrász, Palkovics László és Molnár Zoltán államtitkárok, Kovács István világbajnok birkózó, valamint Túrós András, a Polgárőrség Országos Parancsnoka is.

Komáromi Endre, a rali biztonsági főnöke hangsúlyozta, hogy a verseny során 15 helyen tartanak sebességellenőrzést, reggelenként pedig meg is szondáztatják majd a résztvevőket. Hozzátette: kár sietni, mert a sorrend nem a közúton, hanem a tesztfeladatok során fog eldőlni.

Majosházi Péter személyében új sportszakmai igazgatója van a ralinak, aki Ferjáncz Attila helyét foglalja el. Az igazgató elmondta, hogy a résztvevők ezúttal csak annyit autóznak, amennyi feltétlenül szükséges, így összesen közel 600 km-t fognak teljesíteni.

Megay Róbert, a szervezőbizottság elnöke azt emelte ki, hogy a borkultúrát, valamint a falusi turizmust is népszerűsítő rali során a versenyzők az ország 30 legjobb pincészetéből 19-be jutnak el. A esemény fővédnöke Pintér Sándor belügy- és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

 

 

MTI 2014. augusztus 19., kedd 14:27


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing