Megújul a debreceni Aranybika szálló

Nemcsak az új tulajdonosnak, hanem a városnak is érdeke, hogy a híres debreceni Aranybika szálló ismét régi fényében pompázzon - jelentette ki Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere, aki pénteken Boros Józseffel, a szálló új tulajdonosával közösen tartott sajtótájékoztatót az Aranybika elsőként megújított éttermében.

A felújítás költségeiről pontos adat nem hangzott el, Pajna Zoltán többmilliárdos költségről beszélt. Az önkormányzat az új európai uniós költségvetési ciklusban pályázaton szeretne támogatást nyerni a szálló környezetének rendbetételére.

Boros József régi patinájába szeretné visszaállítani az egymilliárd forint körüli összegért megvásárolt Aranybikát. Szavai szerint a tulajdonszerzésről "érzelmi alapon döntött", ugyanis negyven évvel ezelőtt pincértanulóként a híres szálloda volt az első munkahelye.

Most tulajdonosként egy hét alatt átalakította a sarki éttermet, volt sörözőt: a Black Bull Snack nevű étterem elsősorban fiatalok igényeit elégíti ki - mondta a tulajdonos.

Szavai szerint következő lépésként az Aranybika legszebb helyisége, az üvegterem újul meg május végéig, közben kicserélik a szálloda teljes konyhatechnikáját.

Az Aranybika szálló régi épületszárnya építésének 100. évfordulójára, 2015. szeptember 4-re teljesen megújulva, régi fényében várja majd a vendégeit - mondta Boros József, hozzátéve: ezt követően kezdődik majd az új szállodarész rekonstrukciója, amihez a városi önkormányzattal közösen pályáznak majd európai uniós forrásokra.

FOTÓ MTI

MTI 2013. március 29., péntek 14:47


Cikkajánló
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével
- Meddőség ellen a természet erejével
- Mártózz, szaunázz, lazíts és mozogj az egészségedért!
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing