Megújul a Cinzano Vermouth

2019.08.05. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

2019 a megújulás éve: július végétől új, prémium külsővel jelennek meg a boltok polcain a 260 éves szakértelemre visszatekintő Cinzano vermutok. Míg alkoholtartalmuk enyhén nő, ízük és karakterük nem változik, csomagolásuk alapján viszont – a kupakoknak és a színkódoknak köszönhetően – könnyebben felismerhetők lesznek.

A Cinzano Vermouth megújulásával a tradíció és a márkában rejlő megbízható minőség előtt tiszteleg: a több mint 260 éves múltra az új üvegek alján büszkén domborodó, 3D hatású alapítási évszám – 1757 – hívja fel a figyelmet. A világhírű torinói vermut receptúrája és karaktere alapvetően megmarad, csupán az ízélmény lesz még erőteljesebb. Az italok alkoholtartalma ugyanis a korábbi 14,4 százalékról a Cinzano Vermouth Bianco és Rosso esetében 15 százalékra, az Extra Dry esetében pedig 18 százalékra emelkedik.

Ahogy a recept, úgy az üveg is hű marad a történelmi designhoz, ám a kupakok és a kartondobozok a színükkel is jelezni fogják, melyik Cinzano ízváltozatot rejtik: a Bianco a kék, a Rosso a vörös, az Extra Dry pedig a zöld színéről lesz felismerhető. Az üvegeken elhelyezett nagyobb logó segít az otthoni fogyasztási alkalmakra is kiváló italok gyors felismerhetőségében, míg a hátoldalán található címke a korábbiaknál bővebb tájékoztatást nyújt a történeti háttérről, az egyes termékekről és fogyasztásuk módjáról.

A vermutok napjainkban – növekvő tendenciájuknak megfelelően – világszerte megújulnak és reneszánszukat élik, amit jól mutat, hogy az elmúlt négy évben 26 százalékkal emelkedtek az eladásaik*. A Cinzano Vermouth most az értékteremtés, a minőség és a siker eddigi receptjét megtartva, a fiatal felnőttek fogyasztási szokásaira tekintettel frissíti fel kínálatát.

 Cinzano Vermouth Rosso. HOL Magazin 2019.

A megújult, prémium kategóriás vermutok várhatóan július végétől lesznek elérhetők a boltokban.

 

*Forrás: IWSR (International Wine and Spirit Report)

Nagy méretű fotók innen tölthetőek le.

 

A vermut több fogyasztási alkalomhoz is remekül illeszkedik és számtalan módon fogyasztható: egyszerűen egy kis szódával keverve vagy koktélok alapanyagaként.

 

Cinzano Vermouth Bianco

 

Vermouth & Szóda

  • 6 cl Cinzano Vermouth Bianco
  • Egy kis szóda, egy szelet citrom, olivabogyók

Vermouth jéggel

  • 6 cl Cinzano Vermouth Bianco
  • Egy szelet citrom, cukrozott szélű pohár

 

Cinzano Vermouth Rosso

 

Vermouth & Szóda

  • 6 cl Cinzano Vermouth Rosso
  • Egy kis szóda, egy szelet narancs, olivabogyók

 

Americano

  • 3 cl Cinzano Vermouth Rosso
  • 3 cl Campari, egy kis szóda
  • Egy szelet narancs, citromhéj

 

Cinzano Vermouth Extra Dry

 

Vermouth & Szóda

  • 6 cl Cinzano Vermouth Extra Dry
  • Egy kis szóda, egy szelet citrom, olivabogyók

Martini koktél

  • 1 cl Cinzano Vermouth Extra Dry
  • 6 cl Gin, citromhéj vagy olivabogyók

Cinzano Extre Dry, a megújult italcsalád harmadik tagja, a kedvelt cocktail alapanyag. HOL Magazin 2019. 

 


Cikkajánló
- A vászolyi Balaton sajt nyert belépőt a sajtok Bocuse d’Or-jára
- BGE-s sikerek az első magyar egyetemi gasztronómiai kupán
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Nonszensz költemények a koncerten
- Séfek a Fenntartható Fejlődési Célokért

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing