Megnyitotta kapuit a II. Budavári Sörfesztivál

Csaknem kétszáz fajta hazai és nemzetközi sörrel és sörkülönlegességgel várja vendégeit szerdától a II. Budavári Sörfesztivál. 
A Hunyadi- és az Oroszlános udvarban, valamint a Savoyai teraszon tizenhat kisüzemi sörfőzde, a legnagyobb magyar gyárak termékei és több tucat import, például cseh, német, angol, ír és belga sör közül válogathatnak az időtartamban és térben is kibővült fesztivál látogatói vasárnapig.

A már ismert sörök mellett különlegességeket is kínálnak: lesz vörös, barna, fekete és világos, de meggyes, köleses, narancsos, gyömbéres, cseresznyés, csokis, bodzás és tök ízesítésű sör is.

A sörözőket az öt nap alatt összesen negyven zenekar és százhúsz fellépő művész szórakoztatja. A sztárvendég idén a Rednex svéd zenekar, de színpadra lép a Republic, Ganxta Zolee és a Kartel, Keresztes Ildikó, Nagy Feró, a Joe Cocker Cover Band illetve a Paddy & The Rats. A Dumaszínház fellépői közül előad Kiss Ádám, Mogács Dániel, Kormos Anett és Hadházi László.

A vendégek az 1999 forintos napijegy és a 6999 forintos ötnapos bérlet mellé is kapnak egy-egy korsó sört. A további kóstolásra betétdíjas, egyedi üvegkorsót lehet vásárolni. Újdonságként két deciliteres kóstolóadagok is vásárolhatók.

A fesztiválra a különleges sörök mellett a nagy gyárak külön programokkal is készülnek. Lesz sörcsapolás-oktatás és beavatják az érdeklődőket a sörkészítés fortélyaiba is. A felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése is fontos feladata a szervezőknek és a sörgyártóknak. A Dreher Sörgyárak és a Heineken közösen karolja fel a témát a rendezvényen, és teszi elérhetővé az androidos telefonokra letölthető Jófej véralkoholszint-kalkulátor applikációt.

A II. Budavári Sörfesztivál részletes programja megtalálható a fesztivál honlapján - www.budavarisorfesztival.hu.

 

MTI 2012. augusztus 29., szerda 17:49


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing