Megnyitott a Dunyha Vendéglő

Sűrű programmal indul Budapest meghódítására a Petneházy Club Hotel felújított, Dunyhára átkeresztelt étterme

Megnyitott Budapest első libaétterme, a Dunyha Vendéglő. A Dunyhában a sokszor ridegen elegáns éttermekhez képest a kézműves alapanyagokra, a házias konyhára és a családias kiszolgálásra került a hangsúly. Vidéki rokonoknál eltöltött kellemes ebédek hangulatát idézi egy meseszerű környezetben, a természet lágy ölén, a Budai Tájvédelmi Körzet szívében.

És hogy miért is lett ez az étterem Dunyha? Mert a dunyha egy takaróul használt ágynemű, egy téglalap alakú tok libatollal töltve és a Dunyhában is sok a libaétel évszaktól függetlenül. Mert a dunyha huzata rendszerint sűrű szövésű, négynyüstös vászon, leginkább piros vagy kék csíkozással és ezek a színek a Dunyhában is hol így, hol úgy, de visszaköszönnek. Mert a dunyha a 18. században szinte társadalmi szintjelzőként szolgált, az előkelőbb „paplan” és a szegényes „pokróc” között, és valahogy a Dunyha csapata is úgy érzi, hogy egy jó értelemben vett arany középutat tudnak nyújtani a fine dining-on innen, de a kicsit meghaladott kockás terítős csárdán túl.

Nyugodt sarok a Dunyhában. HOL Magazin 2012.

A Dunyha Vendéglővel végre nyílik egy igazán otthonos hely Budapesten, ahol az év bármely szakában rendelhetők klasszikus és különleges libaételek, így nem csak Márton napon ízlelhetjük meg a melegen füstölt libamájat hagymalekvárral, a libalevest maceszgombóccal, vagy a ropogós libacombot káposztás cvekedlivel, sütőtök kompóttal. Az étteremben minden héten egy-egy más alapanyag kerül fókuszba, míg az étterem egyedi építésű kemencéjében készült ételkülönlegességek állandó jelleggel megtalálhatók az étlapon. A Dunyhában minden étel az otthon melegét idézi, de egy átlagos konyhában hasonló ízhatás nehezen lenne elérhető, hiszen a kemencében sült ételekhez nincs fogható!

Kemence a Dunyha Vendéglő udvarán. HOL Magazin 2012.

Ha valaki a decemberi készülődést szeretné kicsit megkönnyíteni a Dunyhával, arra is van lehetőség. A Dunyha egész hónapban segíti az elfoglalt háziasszonyokat. Megspórolható legalább a főzés, ha a vasárnap délelőttök szabadok, és nem a konyhában telnek, erre ad alkalmat a minden héten megrendezésre kerülő a Dunyha Sunday Brunch. A decemberi vasárnapokon Mikulással, a gyerekek számára karácsonyi kézműves sarokkal, és a Dunyha konyhafőnöke különleges karácsonyi receptötletekkel várja a vendégeket.

A Dunyha Vendéglő. HOL Magazin 2012.

Különleges ajánlat továbbá, hogy az étteremben lehetőség nyílik elvitelre, konyhakészen rendelni klasszikus karácsonyi ételeket, így nem csak az elfoglalt háziasszonyoknak nyújtva segítséget, hanem azoknak is, akik nem mernek hozzáfogni egy bejgli, vagy akár a halászlé elkészítésének. Főételek és desszertek is készülnek a Dunyha konyháján, amiket kis piros lábosban, csinos kosárban és az ünnep hangulatának megfelelő csomagolásban lehet hazaszállítani. Előzetesen rendelhető a halászlé pontyból, belsőségekkel és haltejjel, ponty vagy fogas rántva, majonézes burgonyasalátával, töltött káposzta édes káposztából, kakastaréjjal, bejgli (aszalt szilvás-diós, mákos meggyes, narancsos gesztenyés), flódni és zserbó.

Ízelítő a hagyományos magyar konyha ízeiből. HOL Magazin 2012.

Érdemes tehát kipróbálni a Dunyha Vendéglő konyháját. Tényleg olyan, mintha a nagyi főztjét ennénk. Családias, rusztikus, hagyományos, remek fogások, mert a Dunyhában hiszik, hogy a dolgok úgy tudnak fennmaradni, a polgári értékrendet képviselő tradicionális konyha is csak úgy örökíthető tovább, ha ezek az ízek nem vesznek el, hanem továbbra is élnek.

A programokról és a kínálatról részletes információk a www.dunyha.hu weboldalon olvashatók, valamint a facebook.com/DunyhaVendeglo oldalon találhatók.


Cikkajánló
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing