Megnyílt Budapest legújabb rendezvényhelyszíne

Több éves kivitelezési munka után megnyitotta kapuit a Városligeti Műjégpálya díszterme, ami páratlan adottságokkal és panorámával várja az igényes rendezvények után érdeklődőket.

A díszterem a városligeti tóra és a Vajdahunyad várra néző, a jégpálya központi bejáratán keresztül a Műcsarnok felől is megközelíthető frissen felújított, 217 m2-es, kivételes adottságú rendezvényhelyszín. Mind magán, céges vagy turisztikai eseményekre, konferenciára, esti protokolláris eseményekre vagy esküvőkre kiváló választás 200 fős létszámig. Építészetileg egyedülálló értékekkel bír, kapcsolódó terei, kiszolgáló helyiségei pedig bármilyen típusú esemény lebonyolítását lehetővé teszik. A nyáron működő csónakázó tó, illetve a téli műjégpálya programlehetőségként kapcsolható a díszteremben szervezett eseményekhez.

Városligeti Műjégpálya. Budapest egyik legszebb rendezvényhelyszíne. HOL Magazin 2012. Városligeti Műjégpálya. Budapest egyik legszebb rendezvényhelyszíne. HOL Magazin 2012.

Kápráztassa el ügyfeleit, vendégeit és kérje ajánlatunkat Budapest legújabb rendezvényhelyszínéről. Információ és ajánlatkérés: bottyan.istvan@edencsoport.hu, : +36-30/210 29 72

A Városligeti Műjégpálya 1870. január 29-én kezdte meg a korcsolyázó tömeg fogadását, mikor is Rudolf koronaherceg ünnepélyesen megnyitotta kapuit. A jégpálya megnyitását az 1869. november 12-én a Duna parti Steingasser (Petőfi) kávéház kártyatermében megalakult Pesti Korcsolyázó Egylet tette lehetővé, aki hosszas és kitartó közbenjárás után engedélyt kapott a városi tanácstól, hogy a Városligeti tó egy részén minden télen korcsolyapályát alakítson ki, amin a pesti hölgyek és urak díjtalanul élvezhetik a korcsolyázás minden örömét. Az első „korcsolyacsarnokot” a tó partján felállított kéthelyiséges kis fabódé testesítette meg, ami 1874-ben tragikus módon leégett. Ezt követően a városvezetés végleges engedélyt adott az új épület megépítésére, ami pár éven belül fel is épült Lechner Ödön építész keze alól kikerült tervek alapján. 

A megnyitó után nagy lendülettel indult útjára a korcsolyások élete. A főépület díszes nagytermében csodálhatta meg a közönség a pazar kilátást. A legalsó szinten működött a korcsolyakötő helység, míg fenn a melegedő és a zenekari terem kapott helyett. Óriási lelkesedés kísérte a korcsolyázást a pestiek között, így a megnyitás utáni hetedik évben felmerült a bővítés kérdése. A kivételes lelkesedést az is indokolta, hogy ekkoriban sehol a világon nem volt még ekkora összefüggő nyitott jégpálya, mint a budapesti Városligeti. 1895-ben Francsek Imre tervei alapján neobarokk stílusú új épületet emeltek, és az építkezéssel egyidejűleg megkezdődtek a tó szabályozási munkálatai is.

1893-tól rengeteg korcsolyaversenyt rendeztek a jégpályán, így az is kétségtelen, hogy a jeges sportágak magyarországi fejlődésében nagyon nagy előrelépést jelentett a Városligeti Műjégpálya megnyitása.


Cikkajánló
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing