Megnyílt az Accor új szállodája Budapesten

A francia Accor szállodalánc az MGallery felsőkategóriás márkaneve alatt nyitotta meg a teljesen felújított Hotel Nemzeti Budapest szállodát - mondta Antoine Guego, az Accor magyarországi és szlovákiai vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten. 
Az épület az Accor Pannonia Zrt. kisebbségi, és egy francia befektető többségi tulajdonában áll, az Accor 20 évnél hosszabb menedzsment-szerződéssel üzemelteti.

A szerződés lejártakor a teljes tulajdon a francia befektetőé lesz - tette hozzá a vezérigazgató.

Arra a kérdésre, hogy mennyi volt a korábban teljesen az Accor Pannonia Zrt. tulajdonában lévő szálloda többségi tulajdonrészének a vételára, illetve mennyibe került a felújítás, a vezérigazgató - arra hivatkozva, hogy az Accor tőzsdei cég - nem válaszolt.

A felújított hotel bővíti a kínálatot - mondta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, aki beszélt arról is, hogy a turizmus 4,5 százalékkal bővül idén a világban. A magyar növekedés viszont 11 százalékos, ezen belül Budapesten 16 százalékot tesz ki.

Hotel Nemzeti. HOL Magazin 2012

Az Accor 92 országban 3 500 szállodát működtet, 439 ezer szobával, és 150 ezer embert foglalkoztat. Az éves bevétele 2,7 milliárd euró. A szállodák 44 százaléka a cég tulajdona, 25 százaléka franchise rendszerben működik, míg 31 százalékát menedzsment szerződéssel üzemelteti az Accor.

Az MGallery márka 2008 óta működik, jelenleg 60 szálloda tartozik alá, de 2015-ig a szállodák száma eléri a százat.

MTI 2012. december 11., kedd 13:52
fotók: epiteszforum.hu 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing