Megnyílt a városligeti csónakázótó

2011.05.26. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Megnyitott a városligeti csónakázótó, Budapest egyik kedvelt turistalátványossága, a fővárosi intézmény a hét minden napján 10 órától sötétedésig 25 új csónakkal várja a látogatókat. Bartha László, a csónakázótónak helyet adó Műjégpálya igazgatója elmondta, a tavat nyolcéves szünet után a múlt héten töltötték fel vízzel, vasárnap pedig már a Szépművészeti Múzeum víziszobor-kiállítását is megnyitották.

A csónakázás keddtől óránként 1.500 forintba kerül, függetlenül attól, hányan ülnek a négyszemélyes csónakokban. Diák-, nyugdíjas-, vagy más egyéb kedvezményt a fővárosi intézmény nem ad, egy félórás csónakázásért ezer forintot kérnek.
A csónakázótó medrének felújítását a műjégpálya műemlék épülete, a "korcsolyacsarnok" rekonstrukciójának keretében végezték el, ám előbbi várhatóan csak őszre készül el teljesen. Az európai uniós támogatással megvalósuló fővárosi beruházás összértéke mintegy 4,7 milliárd forint.

Megnyitott a városligeti csónakázótó. HOL Magazin 2011.

Az intézmény 25 új, egyedi kialakítású, formatervezett műanyag csónakot vásárolt; a csónakok szeptemberig a mintegy 80 centiméteres vízben kerülgethetik a kiállított szobrokat.

A Szépművészeti Múzeum "Art on Lake"-elnevezésű víziszobor-kiállításának megtekintése a korcsolyacsarnok mellett kialakított sétányról ingyenes.

A csónakázótavat a közeli Széchenyi fürdő elhasznált gyógyvizével, valamint a fürdő nem használt hideg vizes kútjaiból töltötték fel. (MTI)

Megnyitott a városligeti csónakázótó. HOL Magazin 2011.

Megnyitott a városligeti csónakázótó. HOL Magazin 2011.

Megnyitott a városligeti csónakázótó. HOL Magazin 2011.

A városligeti tó melletti Vajdahunyad Váráról részletesen is olvashat
a helyszinonline.hu oldalain >>>


Cikkajánló
- Újra a Stand a legjobb étterem
- Dining Guide - Volkswagen TOP100 Étteremkalauz
- Elindult a JótÉtel, a kommunikációs és vállalati szektor jótékony célú kezdeményezése
- MobilaDalin - régi új szereplő a bútortérképen
- Meddőség ellen a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing