Megnyílt a Siklósi Vár Látogatóközpontja

2011. október 15-én kerül megrendezésre a Siklósi Vár projektzáró rendezvénye, melynek célja a Dél-Dunántúli Operatív Programban megvalósult pályázat lezárása és a megvalósult modern Látogatóközpont átadása, bevezetése a köztudatba.

Az új épület XXI. századi korszerű építészeti stílust követi. Funkcióját tekintve több feladatot is ellát. Térségi turisztikai információs pontként szolgáltatást nyújt a helyi lakosok és az ideérkező turisták számára, akik információt kaphatnak a térség turisztikai szolgáltatóiról, a megrendezésre kerülő programokról és ugyanakkor ajándéktárgy vásárlására is nyílik lehetőség. A létesítmény kávézóként, jegypénztárként és kiállítótérként is várja az érdeklődőket.

Siklósi Vár Látogatóközpont. HOL Magazin 2011.

A felújított Siklósi Vár 2011. május 26-án nyitotta meg ismét kapuit. A majdnem másfél évig tartó rekonstrukció után új köntösben, mégis a rég idők emlékét őrző múlttal, tárt kapukkal várja a látogatókat.

A majdnem 1,5 milliárd forint összegű felújítás az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Program által támogatott „Megújuló vár a Tenkes alján” c. projekt, valamint a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében elnyert „Siklós-Mohács turisztikai tengely” c. projekt támogatásának köszönhető. Mindezeken felül Siklós Városa saját forrásából is jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a térség egyik legjelentősebb turisztikai látványossága kiemelkedő célpontjává váljon az ide látogatóknak!

A rendezvényt a siklósi Kanizsai Dorottya Ifjúsági Koncert Fúvószenekar nyitja és ezt követően kerül sor az ünnepi beszédek megtartására. Elsőként a Siklós város polgármestere, Dr. Marenics János mond ünnepi beszédet, majd pedig díszvendégünk Õexc. Siri Ellen Sletner Magyarország norvég nagykövete, aki elfoglaltságai ellenére is részt vesz az átadó ünnepségen. Dr. Hargitai János kormányhivatalt vezető kormánymegbízott is köszönti a vendégeket, és a gondolatok sorát Buchert Eszter, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnak igazgató-helyettese zárja, a konzorcium gesztorának képviseletében. Rendezvényünk zárásaként a helyi Zeneiskola növendékei Piros Krisztina és Bognár Balázs szórakoztatják az egybegyűlteket musical részletekkel. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága, Mohács Város Önkormányzata és Siklós Város Önkormányzata ugyanis közösen nyerte el a több mint 1 milliárd forintot a „Siklós-Mohács turisztikai tengely” c. projekt keretén belül. A pályázat főként a komplex turisztikai csomagok kialakítását célozta meg. A Siklós-Mohács Élményút kulturális és gasztronómiai élmények egész sorával ismerteti meg a régióba látogatókat – az útvonal elemei – Siklósi Vár, Mohács Történelmi Emlékhely, Mohács Szőlőhegy, Mohács Duna-parti – aktív turizmus.

www.siklos.hu


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing