Megkezdődött a szászvári várkastély felújítása

2015.05.20. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Kastély helyszínek, Hírek

Megkezdődtek a szászvári várkastély középkori műemlék együttesének mintegy félmilliárd forintos felújítási munkálatai - közölte az MTI-vel a beruházó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

Az intézmény és az Európai Unió támogatásával megvalósuló, mintegy 500 millió forintos rekonstrukció során nemcsak a várkastély főépületének felújítására helyezik a hangsúlyt, hanem az épület történetének bemutatáshoz szükséges látogatóterek kialakítására is. Ennek célja a várkastély különleges építészeti történeti értékének bemutatása, valamint az épület turisztikai vonzerejének növelése – térnek ki rá a közleményben.

A tervezett helyreállítást követően több kiállítóteret is kialakítanak a kastély termeiben. A tárlatokon az érdeklődők megismerkedhetnek a várkastély változatos történetével, a középkori Magyarország főpapi udvarainak jellegzetességeivel, illetve a középkori pécsi püspökség történeti és művészeti világával.

A felújított műemlék együttes várhatóan a jövő év első felétől lesz látogatható.

 

MTI 2015. május 20., szerda 17:11


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing