Megkezdődött a Hortobágyi lovasnapok programja

2018.07.08. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A mátai lovaspályán szombaton kora délután hivatalosan is megnyitották az 52. hortobágyi lovasnapok péntektől vasárnapig tartó programsorozatát.

Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Génmegőrző Kht. ügyvezetője kiemelte: több mint ötven év hagyománya kötelezi őket arra, hogy a három napos programok során minél többet megmutassanak az Európában egyedülálló csodából, a Hortobágyból.

Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere hozzátette: Debrecen és Hortobágy újra egymásra találtak, s a történelmi kapcsolatokra építve ismét együtt szervezik a puszta legnagyobb nyári rendezvényét, a lovasnapokat.

A több mint fél évszázad bizonyítja, hogy a rendezvény komoly értéket képvisel, amit érdemes megőrizni, továbbadni.

A mátai lovaspályán tartott megnyitóra előbb az ostorpattogtató csikósok érkeztek meg, majd a híres debreceni ötösfogattal az élen vonultak fel a hagyományőrző huszárok és lovasok, a különféle hintók és szekerek, a ló hátán álló lovasokkal a pusztaötösök, illetve a fogathajtó versenyek résztvevői. Ott voltak a megnyitón Hortobágy örökös pásztorai: az idős, cifraszűrt viselő pásztorok egykor maguk is lovas résztvevői voltak a rendezvénynek, s mind az 52 lovasnapon ott voltak - hangzott el a megnyitón.

A lovasnapok keretében szombaton tartották meg a Nemzeti Vágta hortobágyi futamát, folytatódott a hortobágyi csikósok versenye, a szimultán fogathajtó verseny, a pusztaötösök bemutatója, miközben a méneshajtást is megtekinthették az érdeklődők.

Az 52. hortobágyi lovasnapok vasárnap kulturális programokkal fejeződik be a mátai lovascentrumban.

 

 

 

 

MTI 2018. július 7., szombat 13:48


Cikkajánló
- Naptárba beírni: Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás!
- Határtalan Kárpát-medencei borünnep a Festetics Palotában december 7-én
- Elindult a nevezés a Central European Beer Awards Nemzetközi Sörversenyre
- Csopaki Kódex
- Újra itt az ősz legizgalmasabb családi rendezvénye: BabaMama és KidExpo 2019

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing