Megjelent a magyar turizmus legbefolyásosabb személyeit összesítő kiadvány

2015.02.05. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Megjelent Magyarország turizmusára legnagyobb befolyással bírókat összesítő kiadvány, amelyben 18 turisztikai szakmai szervezet, valamint a kötetet kiadó Turizmus Kft. képviselőiből álló zsűri választotta ki az 50 személyt, aki a legnagyobb befolyást gyakorolta a magyar turizmusra 2014-ben.

A Turizmus Kft. szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a TOP50-ből 26-an képviselik a szoros értelemben vett turisztikai szakmát, tehát szállodát, utazási irodát, légitársaságot, vendéglátóhelyet, vagy fürdőt. Az államigazgatás és az önkormányzatok 12 díjazottat adtak, és ugyancsak 12 ember került ki a szakmaközeli világból, például múzeumok, kulturális intézmények vagy fesztiválok éléről. Az idei listában 30 olyan személy szerepel, akik tavaly is az 50 legbefolyásosabb között voltak, amikor a Turizmus Kft. először jelentette meg a kiadványt. A férfiak dominanciája idén is megmaradt, mindössze 9 nő szerepel a listában.

A kötet idei szakmai kívánságlistáján a turizmus további bővülése gyakorta szerepelt a válaszok között, csakúgy, mint a ferihegyi gyorsvasút, a kongresszusi központ, vagy a légiközlekedés újabb rekordéve.

Az első tíz helyezett abc sorrendben Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke, Deák Imre, a Danubius Hotels Nyrt. vezérigazgatója, a VIMOSZ és a Joint Venture Szövetség elnökségi tagja, Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára, Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

 

 

MTI 2015. február 4., szerda 13:25


Cikkajánló
- Történetekkel teli borospalackok
- Hetente egyszer száraz vörösbort fogyaszt a magyar
- Mindenki a fedélzetre! Itt jön Elvis!
- Nagy Badacsony Kóstoló a New Yorkban március 9-én
- A vegetáriánus étrend előnyei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing