Megjelent: Bede Anna: Vegasztrománia

2013.10.08. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Bede Anna középiskolában tanít, emellett kiállításokat szervez és a Vegasztrománia blog szerzője. Fantasztikus fotóit, könnyű receptjeit évek óta kedveli a közönség, a blogot pedig 2012-ben a legjobb Gasztroblognak választotta a Goldenblog zsűrije.
Bede Anna első könyvét ugyanazok az erények jellemzik, mint blogját: receptjei könnyűek, egyszerűek, nem igényelnek különleges jártasságot a konyhai műveletek terén. 

A 75 recept a hagyományos ételsor szerint oszlik fejezetekre, így az ételek között akad desszert, leves és főétel is. A bloghoz hasonló az a szellemiség is, ami a könyvet jellemzi: szerzője nem akar ’téríteni’, nem akarja a vegetáriánus életmódot olvasóira erőltetni. Egyszerűen annyit szeretne bemutatni, hogy „a vega konyha nem csak a rántott sajtot jelenti” – teszi pedig mindezt sokoldalú, izgalmas receptek segítségével.

A kötet receptjeinek nagy része exkluzív, azaz kizárólag a könyv számára készült, és a blogon nem jelenik meg. Hasonlóan exkluzívak a fotók, melyeken a szerző a blogtól megszokott stílusban és képi világgal jelennek meg az ételek. A recepteket és fotókat egy fiatal grafikus: Moravszki Kata könnyed, játékos illusztrációi egészítik ki a könyvben. 

A Vegasztrománia c. szakácskönyv október 9-től kapható a Líra, Libri, Alexandra, Shopline hálózatában, valamint független terjesztőknél országszerte.

Vegasztrománia. HOL Magazin 2013.

Fogyasztói ár: 4490 F


Cikkajánló
- Az MVI által alapított Gundel Károly díj ettől az évtől a Gundel Étteremben kerül átadásra
- A kenyér minősége már jobban számít az árnál
- Újranyitott a Szabadság Kávéház
- Csúcsgasztronómiai ízutazás
- Felhívás Gundel Károly – díjra való jelölésre 2019.

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing