MEGÉRKEZTEK A ZSOLNAY KÁVÉHÁZ LEGÚJABB CSODÁI

2015.06.18. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Zsolnay Kávéház az évek alatt letette névjegyét az asztalra. A hazai cukrász szakma és vendégkör számára egyértelmű, hogy süteményeikről a minőség és elegancia köszön vissza. Legújabb darabjai nyári színkavalkádban, és a régi kávéházak ízeivel csatlakoztak a méltán híres repertoárhoz.

Az itteni kínálatot nem találják meg minden sarkon. Igazi különlegességek. A nívós alapanyagokból készült sütemények akár több hónapos kísérletezés után kapják meg véglegesnek tekinthető formájukat. Mindez egy igazi mesternek, Bechmann György cukrásznak köszönhető. A Radisson Blu Béke Hotel****Superior cukrásza a desszertek iránti érdeklődést otthon szívta magába. Az alapokat a családi hagyományok és a szakmai tanulmányok jelentik, Bechmann György azonban kifejezetten kísérletező típus, nem elégszik meg jól bevált sémákkal és receptekkel.

Tradíció és megújulás – a szlogen folytatódik.

Somlói Galuska @ Zsolnay Kávéház. HOL Magazin 2015.

A cukrászat és a szálloda vezetősége jól tudja, hogy folyamatosan lépést kell tartani a vendégek igényeivel. A kínálatban régóta szerepeltek diabetikus édességek, ezért a Zsolnay Kávéházba látogatók keresni kezdték a lisztmentes, laktózmentes termékeket is. Az eredmény magáért beszél, hiszen mindennap megújuló választékkal várjuk törzsvendégeinket.

Az utóbbi években divatba jött a régi édességek újraértelmezése. Bechmann György azt vallja, hogy a tradicionális ételekkel való kísérletezés nem szentségtörés, mivel a hagyományok engednek azért némi mozgásteret. A fenti gondolat hívta életre az 5 új sütemény koncepcióját is, amelyek a Kávéház exkluzív Ronnefeldt teakínálatával válnak igazán teljessé, amelyet az organikus ízek tesznek még különlegessebbé.

Maladipe @ Zsolnay Kávéház. HOL Magazin 2015.

Innováció és nyári hangulat a trendkövetők számára:

• Maladipe (cukor, és liszt nélkül): könnyű, savanykás fehércsokoládé desszert yuzuval, mangóval és friss egzotikus gyümölcsökkel

• Impresszió (az 5 alkotóelemes délutáni desszert) barackos fánk, macaron, gyümölcsmousse és gyümölcszselé ropogós csokoládélapon

• Szófia Míra (liszt nélkül): erdei gyümölcsök lágy mascarpone krémmel és gyümölcs meringue-gel

Klasszikus kávéházi pillanatokat idéző formák és ízek, Zsolnay-módra újragondolva, a tradíció szerelmeseinek:

• Málnás-étcsokoládé brownie (mini kuglóf), vanília-karamellmártással

• Kelt kuglóf egzotikus gyümölcs raguval melegen Zsolnay üveg kupola alatt tálalva.

Impresszió @ Zsolnay Kávéház. HOL Magazin 2015.

 


Cikkajánló
- Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje
- Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
- Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra
- A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing