Megalapították a városarculati feladatokat ellátó céget

2015.05.27. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Döntött a városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság megalapításáról a Fővárosi Közgyűlés szerdán, zárt ülésen.

A cég létrehozásának szándékáról szóló, január 28-án elfogadott határozat szerint a cég feladatai közé tartozó "városmarketing és innováció eszköz lehet Budapest Főváros Önkormányzata kezében, hogy a várost élhetőbbé és szerethetőbbé tegye". Az arculatfejlesztés egyik elsődleges célja, hogy az ide látogatókban és a budapestiekben egyaránt tudatosuljon: Budapest attraktív, kényelmes, élhető nagyváros.

A társaság tevékenységi körébe tartozik Budapest arculatának kidolgozása, a város meglévő értékeinek marketingcélú népszerűsítése, Budapest logója tervezésének koordinálása, valamint az arculatfejlesztési stratégia kialakítása az itt élők véleményét és igényeit figyelembe véve.

Feladata továbbá a gazdaságszervezés és -fejlesztés, turizmussal kapcsolatos feladatok ellátása, az országos szerepkörrel összefüggő kulturális szolgáltatás, különösen a nyilvános könyvtári ellátás biztosítása, közművelődési tevékenység támogatása, filmszínházi, előadó-művészeti szervezetek támogatása, valamint a kiemelt kulturális örökség védelme.

 

 

MTI 2015. május 27., szerda 14:30


Cikkajánló
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás
- Megújult Etyeken Magyar-kút
- Új élménymedencével ünnepelte 50 éves jubileumát a füredi Marina

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing