Másfél milliárdos szállodai-szórakoztatóközponti befektetés Sóstógyógyfürdőn

Több mint másfél milliárd forint értékű szállodai és szórakoztatóközponti befektetést valósít meg a Révész cégcsoport a Nyíregyházához tartozó üdülőhelyen, Sóstógyógyfürdőn - jelentette be Révész Bálint alapító tulajdonos és Kovács Ferenc, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere közös sajtótájékoztatón pénteken.

A tavalyi 25 milliárd forint után az idén 32 milliárdos árbevételt tervező fuvarozási, szállítmányozási és logisztikai szolgáltatási csoport cégvezetője elmondta: az egykori Krúdy Szálló, jelenleg Krúdy Vigadó nevet viselő épületet közel egymilliárd forintért vásárolták meg a Carion Ingatlanbefektetési Alaptól, egy másik ingatlannal együtt.

Az 1911-ben eklektikus stílusban épült, az elmúlt 25 évben többnyire üresen álló műemléképület eredeti funkcióját állítják helyre. A tervezett felújítás költsége meghaladja az 500 millió forintot. Eredményeként ötcsillagos színvonalú szállodai-szórakoztatóközpont jön létre 2017 nyarára.

Krúdy Vigadó Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. HOL Magazin 2016.

Révész Bálint közölte, hogy a szükséges engedélyek megérkezése után márciusban felmérik az épület és közműveinek állapotát, és elkezdik az átalakítási tervek készítését.

Hozzáfűzte, hogy a nyíregyházi önkormányzattal folyamatosan egyeztetve végzik a város "legszebb, legmeghatározóbb épületének helyreállítását".

Kovács Ferenc polgármester kiemelte, hogy a város évek óta kereste a módját a Krúdy Vigadó sorsának végleges rendezésére. Mostanra sikerült olyan, ráadásul helyi kötődésű új tulajdonost találni, aki minőségi szolgáltatással tölti majd meg az egykori híres vendéglátóipari épületet.

Krúdy Vigadó Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. HOL Magazin 2016.

Megjegyezte, hogy ehhez az önkormányzat az épület környékének teljes felújításával kíván hozzájárulni, most készítenek elő egy egymilliárd forint összegű beruházást, amelyhez uniós és állami forrásokra is pályáznak.

A helyhatósági vezető megemlítette, hogy a 2013-ban gyógyhellyé nyilvánított üdülőhelyet, Sóstógyógyfürdőt is érinti Nyíregyháza nyugati elkerülő útja, amelynek az M3-as autópálya és a 36-os főút közötti szakasza már elkészült.

 

 

MTI 2016. február 26., péntek 11:53


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing