Március végéig tart a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

2017.03.16. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Március végéig tart a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, amelynek programjai a Kodály és a szecesszió mottó köré szerveződte - közölte a szervező Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ igazgatója.

Bak Lajos elmondta, hogy a fesztivált 32. alkalommal rendezik meg, március 31-ig 14 helyszínen csaknem 60 kulturális rendezvényre várják a város lakói mellett az oda látogató érdeklődőket is. Kiemelte, hogy összművészeti fesztiválról van szó, amelyen a hangversenyek és koncertek mellett kiállításokat, színházi találkozót, ifjúsági és dzsesszfesztivált, valamint kulturális egyesületek részvételével zajló konferenciát is rendeznek.

Bak Lajos a város 14 millió forintos támogatását jó befektetésnek nevezte, mert egy 30 millió forint költségvetésű kulturális programsorozat jön létre a támogatóknak, a társintézmények saját forrásainak, valamint a pályázatoknak köszönhetően. A három hétig tartó rendezvénysorozaton idén több mint húszezer látogatóra számítanak.

A programfüzet szerint pénteken két kiállítással és egy hangversennyel veszi kezdetét az idei Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. A 2014-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Bán Mariannak és a nevéhez fűződő Az agyag hangja elnevezésű szimpóziumoknak állít emléket a Kápolna Galériában nyíló tárlat. A Hírös Agóra Kulturális Központ Genius loci című kiállítása pedig Kodály Zoltán és Lechner Ödön örökségének lenyomatait keresi a képzőművészet eszközeivel Kecskemét mai szellemi és művészeti életében. A tavaszi fesztivál nyitókoncertjét Vashegyi György vezényletével az Orfeo Kamarazenekar adja, hegedűn Simon Standage játszik.

A gyermekeket és a családokat egyebek mellett mesés-bábos, kézműves játszóházzal, Háry János daljátékkal, zománcozó foglakozással, bábelőadásokkal és koncertekkel várják. A képzőművészet iránt érdeklődők Király Gábor festőművész, Szalay Gyula grafikus- és festőművész tárlatai mellett a Kodály inspirációk zománcban, a Kodály fresh, a Szecesszió a könyvművészetben és a mindennapokban, valamint a Magyar kortárs nemezművészek - nemzedékek nemezei című kiállításokat nézhetik meg.

A zenei programok sorában Temesi Mária operaénekes, a Magyar Állami Operaház operanagykövete és növendékei koncertje, az Ars Nova Énekegyüttes ünnepi hangversenye, a 70 éves Matuz István Kossuth-díjas fuvolaművész, Déri György gordonkaművész és Kemenes András zongoraművész fellépései, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Kodály-estje, valamint a Kaláka Együttes és a Budapest Bár koncertjei szerepelnek.

A tavaszi fesztivál kínálatát a hagyományosnak mondható Bohém Fesztivál, a Kecskemét Fringe, a Szín-Tár és a Világzenei Együttlét évről évre megújuló programkínálata is gazdagítja. A rendezvénysorozat ideje alatt a Deák Ferenc téren kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár várja az érdeklődőket.

 

 

 

 

MTI 2017. március 10., péntek 10:14


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing