Maléna és Halálhajó a Paramount Channel-en

2014.11.05. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Az új évezred küszöbén mindenki egy csapásra megismerte Monica Bellucci nevét, aki a Maléna főszereplőjeként elvarázsolta a közönséget világszerte. Ebben komoly szerepe volt az operatőrnek, Koltai Lajosnak is, akit Oscar-díjra jelöltek a film fényképezéséért. Ennek a lírai történetnek a felidézése mellett a Paramount Channel novemberben az elmúlt két évtized sikerfilmjei közül műsorára tűzi többek közt a Halálhajót, A kör második részét, a Hideg nyomont és a Stephen King hátborzongató regényéből készült Kedvencek temetőjének folytatását is.

A sokáig sikeres modellként dolgozó Monica Bellucci a kilencvenes évek elején váltott szakmát és egyre többet forgolódott a kamera előtt, immár színésznőként. Egymást követték a kisebb-nagyobb szerepek, de az igazi kiugrás elmaradt. Egészen 2000-ig, amikor az olasz filmipar remekműveket vászonra varázsoló rendezője meglátta benne következő múzsáját. Giuseppe Tornatore egy az egyben rászabta a második világháború idején, a kis szicíliai településen játszódó történetben a titokzatos és gyönyörű címszereplő, Maléna szerepét. A többi innen már filmtörténelem. Belucci lett az új végzet asszonya, akit egymásnak adtak a filmesek Európában, Hollywoodban egyaránt. A Halálhajó hasonló fordulatot hozott Laurence Fishburne karrierjében. Az addig jórészt drámákban játszó színész ezzel az Alien és a Solaris hangulatát, erőteljes vizuális világát idéző sci-fi horrorral belépett azon sztárok közzé, akik bármilyen műfajú filmet sikerre visznek. Fishburne előtt kinyíltak a kapuk. Jött a Mátrix trilógia, a Mission: Impossible 3., a Ragadozók, Az acélember, a CSI: A helyszínelők sorozat, és érkezik 2016-ban Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Utóbbiban együtt fog játszani Ben Affleckkel, akinek a Paramount Channel november 24 és 28 között szinte egy egész hetet szán. A csatorna nagyot merített és a színész számtalan emlékezetes filmjét vetíti. Műsorra tűzik a Hulla hó, telizsákot, a Hollywoodlandet, a Mint a hurrikánt, illetve a Vágyak csapdájában című iskolai drámát, amelyben első komolyabb mellékszerepét alakította a kilencvenes évek elején. A nézők láthatják továbbá a Jay és Néma Bob visszavág című harsány komédiában, illetve első rendezése , a Hideg nyomon is műsorra kerül.

A könnyedebb kikapcsolódásra vágyók együtt nevethetnek A szemünk fénye akció két főszereplőjével, akik a házasság és a gyerekvállalás viszontagságaival küszködnek. A Wayne világából ismert Mike Myers sem hagyja pihenni a rekeszizmokat. A Love Guru-ban önjelölt

szerelemdoktorként kuszálja össze a szálakat. A Ki nevet a végén? című komédiában pedig Adam Sandler és Seth Rogen feszül egymásnak és nyújt betekintést a standup humoristák tengerentúli életébe. A kör 2., amelyben a gonosz szellem, Samara ismét áldozatokra vadászik, ellenben már csak az erős idegzetűeknek ajánlott. Az ősi indián temetőben feltámadó holtakról szóló Kedvencek temetője 2. szintén hátborzongató kikapcsolódást ígér. A krimi sem marad ki a novemberi kínálatból. A szerencse zsoldosai a hamiskártyások, szerencselovagok, prostituáltak és más kétes alakok kockázatos, de kalandos életét tárja elénk igazi sztárszereposztásban. Többek közt viszontláthatjuk benne John C. Reilly-t, Gwyneth Paltrow-t, Samuel L. Jacksont és Philip Seymour Hoffmant.


Cikkajánló
- Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel!
- A SKULT13 márciusi programjai
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE
- PultAlól 4. - Hol volt hol nem volt
- 10 éve együtt a Badacsonyi Borvidék Budapesten is

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing